Dindoa Ermelo start zaalseizoen met ruime overwinning

Dindoa is zaterdag 11 november het zaalseizoen begonnen met een ruime 13-30 overwinning tegen een matig spelend Revival. De Ermelose ploeg, die in de zaal een klasse hoger speelt dan op het veld, haalde in Barneveld de punten overtuigend binnen tegen de ploeg uit Terschuur.

Revival begon goed aan de wedstrijd door direct de eerste bal te scoren. Na de 1-1 gelijkmaker van Saskia Lieman was Dindoa los en liep met gemak naar een 1-8 voorsprong. Aanvallend liep het prima bij de Ermelose ploeg, die snelle aanvallen afwisselende met prachtige afstandsschoten.

Scorend vermogen
Zoals altijd scoorde bijna alle spelers van Dindoa, dat over de hele breedte van de selectie over scorend vermogen beschikt. De bezoekers liepen steeds verder uit en gingen de rust in met een 3-16 voorsprong. In de tweede helft had de Ermelose ploeg moeite om met zo’n grote voorsprong de concentratie vast te houden.

Ingrijpen
Het bleef zelf wel scoren. maar gaf Revival ook de nodige ruimte om tot een doeltreffend schot te komen. Naarmate de wedstrijd vorderde, werd de wedstrijd fysieker en moest de scheidsrechter wat vaker ingrijpen. Anders dan in andere jaren kon Dindoa nu met deze druk om gaan en bleef goed combineren en doorspelen.

14 x
Het lukte de ploeg uit Ermelo om nog 14 keer te scoren, tegenover 10 treffers voor de thuisploeg, waarmee de eindstand op 13-30 kwam. Doelpunten Dindoa: Jonathan van der Beek 7, Kasper Velgersdijk 6. Mark Bronkhorst 6, Saskia Lieman 5, Lindsey Verheul 2, Aniek Odding 2, Jorik Velgersdijk en Sam van der Beek.

Ook Dindoa 2 deed goede zaken door de uitwedstrijd tegen DOS Kampen 2 overtuigend met 16-24 te winnen. Volgende week zaterdag spelen zowel het eerste als het tweede team van Dindoa in de eigen sporthal de streekderby tegen Sparta Nijkerk.