FC Horst Ermelo legt óók Owios over de knie

Met uitzondering van één dipje tegen Blauw Geel op zaterdag 7 oktober lijkt er geen eind te komen aan de zegereeks van FC Horst in het nieuwe seizoen. Zaterdag 21 oktober won FC Horst opnieuw met ruime cijfers; deze keer met 4-1 van Owios.

Door Goos Renden/met fotoreeks door Alie van de Mheen

In de touwen
FC Horst begon furieus aan de wedstrijd. In de tweede minuut was het al raak. Na een mooie aanval over drie schijven schoot Ramazan Leebeek de 1-0 binnen. FC Horst behield het initiatief wat resulteerde in een groot aantal kansen waarbij twee keer de paal werd geraakt. In het tweede deel van de eerste helft kroop OWIOS wat uit haar schulp. Maar meer dan drie hoekschoppen op rij leverde dat niet op. Net voor rust viel dan toch de 2-0. Na een mooie actie van Isa Kiziler schoot Elroy Martens de bal van dichtbij onhoudbaar in de touwen.

Penalty feilloos benut
In de tweede helft maakte OWIOS al snel duidelijk zich niet bij de situatie neer te willen leggen. Een aanval van FC Horst werd onderbroken en de counter leidde tot de 2-1 van Hendrik Uitslag. Een rommelige fase brak aan. FC Horst kroop langzaamaan weer onder de druk van OWIOS uit. Na 66 minuten kreeg een verdediger een afstandsschot van Isa Kiziler tegen zijn arm. De toegekende penalty werd door Elroy Martens feilloos benut.

Opstootje
In de 73ste minuut kwam Paul van Prehn in het veld voor de moegestreden Elroy Martens die enkele minuten daarvoor, bij een opstootje een gele kaart had gekregen van de goed leidende scheidsrechter Stegeman. In de 81ste minuut besliste FC Horst de wedstrijd. Paul van Prehn kopte bij de tweede paal een corner van Isa Kiziler de 4-1 binnen. Kort daarvoor was Job Kuijpers in de ploeg gekomen voor Ugur Ayaz. In de resterende speeltijd kwam er geen verandering meer in de stand.

In de top ranglijst
FC Horst handhaaft zich door deze overwinning in de top van de ranglijst. Komende zaterdag gaat de ploeg van trainer Mark Bakker op bezoek bij AVW uit Westervoort. Ook deze ploeg heeft 12 punten uit 5 wedstrijden. Koploper is Veensche Boys dat alle vijf haar duels heeft gewonnen.