DVS’33 Ermelo lijdt eerste thuisnederlaag tegen Harkemase Boys

DVS’33 Ermelo is er zaterdag 21 oktober niet in geslaagd om de ongeslagen thuisstatus te bewaren. In het vijfde duel voor eigen publiek werden de geelzwarten afgestraft voor een matige eerste helft, waarin het Harkemase Boys in de kaart speelde. Er werd te veel de lange bal gehanteerd.

Door Joop Tomassen

De bezoekers namen in de 19e minuut een voorsprong door de fysiek sterke Jan Hooiveld, die na zijn balverovering ongehinderd kon opstomen en met een laag schot de 0-1 aantekende. De Ermeloërs liepen dus weer achter de feiten aan.

Druk opschroeven
Dat noopte trainer Bert van Hunenstijn tot een dubbele wissel in de rust. Mike Ahrens en Gökhan Yasar maakten plaats voor Niels Buijtenhuis en Kay Velda. Gevolg was dat DVS een overwicht creëerde en naarmate de tweede helft vorderde de druk verder opschroefde. Harkemase Boys kwam daarbij een aantal keren heel goed weg. Nadat schoten van Daniël van Warven en Maurice de Ruiter het doel net misten, werd een inzet van Niels Buijtenhuis in de 78e minuut van de lijn gehaald.

Miraculeus
Drie minuten later gebeurde hetzelfde na een schot van Daniël Warven. Goed keeperswerk aan Friese zijde, al dan niet geassisteerd door ploeggenoten zorgden ervoor, dat pogingen van Maurice de Ruiter, invaller Jordy van Selm, Daniël van Warven en Kay Velda wilden er niet in. Qua reële kansen had de wedstrijd in 6-1 kunnen eindigen, maar de Harekieten hielden in tegenstelling tot de twee eerdere duels nu wel stand, zij het soms miraculeus.

Tegen de verwachting in
In plaats met een verwachte vierde plek zakten de geelzwarten met 13 punten naar de negende plaats, waar het in punten gezelschap heeft van Harkemase Boys.

Zaterdag 28 oktober speelt DVS opnieuw een thuiswedstrijd tegen het sterke ASWH. De ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht staat lager op de ranglijst dan de aanwezige kwaliteiten zouden rechtvaardigen. Eén doelpunt was voldoende voor de Ambachters op de wedstrijd tegen Capelle te winnen. Met nog een wedstrijd in te halen hebben zij nu 9 punten. Vorig seizoen werkten ASWH en de geelzwarten in Ermelo een aantrekkelijke partij af, die met 1-0 door de thuisclub gewonnen werd.