Grut vermaakt zich opperbest met Buurtsportfestijn in Sportcentrum Calluna Ermelo

Of waren de kleintjes vanmorgen terechtgekomen in reuzenland, dinsdag 17 oktober, tijdens het Buurtsportfestijn in Sporthal Calluna. Want de spellen waarmee het grut aan de slag ging was groter dan menig peuter en kleuter.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Of het nu de traditionele ballonnen waren, de softballen, skippyballen, blokken tot mikado, veel onderdelen waren in maxi-formaat uitgevoerd. Tot dikke pret van de kleintjes die het allemaal even prachtig vonden om de mogelijkheden ervan te ontdekken. En lukte het niet, dan was pa, ma, opa of oma bereid een handje te helpen.

Waggelend, kruipend en rennend
Voor de volwassenen was het overigens een kunst zich een weg te banen tussen het grut dat waggelend, kruipend tot rennend de gymvloer ‘onveilig’ maakte. Net zo goed als dat menigeen dekking moest zoeken vanwege overvliegende ballen.

Met elkaar delen
Het meer dan enerverende speelgoed met elkaar delen had de doelgroep moeite mee, zoals de leeftijdsgroep nu eenmaal eigen is. Wat voor de (groot)ouders en begeleiding een mooie aanleiding was om het ze bij te brengen. Ook als het ging op het gebied van samenwerken met bijvoorbeeld een bouwwerk maken van maxi-blokken.

Clinic Sparta Ermelo
Hoogtepunt van de ochtend was de clinic van Sparta Ermelo, afdeling dans, die vrijwel alle peuters en kleuters aan het dansen kregen. Daarnaast lieten veel ouders zich informeren met de peuter/kleutermarkt met sport- en vrijetijdsaanbod

Blijvertje?
Het Buurtsportfestijn was een initiatief van Heel Ermelo Beweegt. Coördinator buurtsportcoaches Marjo de Groot was blij met de grote belangstelling voor het Buurtsportfestijn voor kinderen tot 7 jaar, waar voor het eerst ook peuters vanaf 2 jaar aan mochten meedoen. Of deelname van deze leeftijdsgroep een blijvertje is durfde Marjo vandaag nog niet te bevestigen. ’s Middags was het de beurt aan de kinderen van 7 tot 12 jaar.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen