G-team FC Horst Ermelo wint voor 5e keer Jaap Sterenberg Cup

De Jaap Sterenberg Cup is dinsdag 3 oktober voor de vijfde maal in successie gewonnen door het G-team van FC Horst. Het was dit jaar spannender dan ooit bij ‘El Classico’, dit tot groot enthousiasme van de vele supporters in sporthal Het Keerpunt op ’s Heerenloo.

Voorafgaand werd het Wilhelmus plechtig meegezongen.

Met fotoreeks door Tony Ulkeman .

De wedstrijd tussen het G-team van FC Horst en het JVT’06 leverde knappe goals, mooie reddingen en veel gejuich in de zaal op. Na 4 x 10 minuten reguliere speeltijd + 2 x 2 minuten verlenging en een rode kaart van Antonie den B was de eindstand met 9-9 onbeslist.

Zenuwslopend
De noodzakelijke en vooral voor de keepers zenuwslopende penaltyserie werd met 8-2 gewonnen door FC Horst. De vakkundige arbitrage was in handen van KNVB-scheidsrechter Dick van Leeuwen, FIFA-afgevaardigde Jaap Sterenberg en assistent-scheidsrechter Titia.

Afgevaardigde van de Koning
Bij de medaille-uitreiking door een Afgevaardigde van de Koning, namelijk wethouder Esther Heutink van de gemeente Ermelo, werd het bekende Hennie Huismanlied ‘Met z’n allen’ uit volle borst gezongen. De ‘Cup met de Grote Oren’ is nu definitief in het bezit gekomen van het G-team van FC Horst.

Polonaise
Volgend jaar zal er ongetwijfeld weer fel gestreden worden om een nieuwe beker. DVS-voorzitter Aart Goossensen heeft als aandachtig toeschouwer veel nieuwe talenten gezien en genoten van de avond. Het was weer een feest als vanouds, dat eindigde in de BEO BAR met uiteraard een polonaise.