Welk kind in Ermelo wil gratis naar JOGG-buitenspeeldag bij Flevonice?

Foto: JOGG

Op woensdagmiddag 5 juli wordt de tweede regionale JOGG-buitenspeeldag voor kinderen uit de regio Noord-Veluwe gehouden bij Flevonice in Biddinghuizen. Net als vorig jaar staat de middag in het teken van bewegen, spelen en veel lol.

Basisschoolkinderen van de groepen 6 tot en met 8 kunnen zich met een ouder/verzorger voor toezicht en gezellig meedoen) opgeven voor dit gratis evenement. Men kan zich tot en met vrijdag 30 juni aanmelden bij de lokale JOGG-organisatie in de gemeente Ermelo: www.jogglikeermelo.nl.

Gezond gewicht
De buitenspeeldag hoort bij de aanpak Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en wordt georganiseerd door de gemeenten Elburg, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Oldebroek en Putten. Onder de slogan ‘Natúúrlijk samen spelen!’ heeft JOGG vorig jaar voor het eerst een buitenspeeldag bij Flevonice georganiseerd, waar ruim 100 kinderen aan hebben meegedaan.

Vertrek
Woensdag 5 juli vertrekt vanuit elke gemeente rond 14.00 uur een bus naar Flevonice. Om 15.00 uur zal Kidz DJ met een spetterende warming-up de middag openen. Daarna starten diverse activiteiten. Er is van alles te doen, zoals een kids obstacle run en verschillende sport- en spelonderdelen. Rond 17.30 uur brengt de bus iedereen weer terug naar eigen gemeente.

Meenemen
De kinderen moeten een handdoek, extra sokken/kleding, brood en drinken meenemen. De organisatie zorgt voor een gezonde snack van Van de Mheen Foodservice, water/koffie/thee, organisatie van de activiteiten, busvervoer en entree. Voor meer informatie over FLEVONICE sport & funpark: www.flevonice.nl.

Bewegen belangrijk
In 2016 heeft JOGG onderzoek gedaan onder moeders van kinderen in deze regio en daaruit is gebleken dat met name het ‘natuurlijke’ (in de natuur) en het samen (ouder en kind, kind en kind) bij bewegen voor moeders en kind belangrijk is.

Spelmiddag
Door middel van de spelmiddag wil JOGG ouders en kinderen stimuleren om meer met elkaar lekker buiten bezig te zijn. Op de lokale JOGG-websites zijn ook maar liefst 40 spelbeschrijvingen te downloaden, zodat ouders ook zelf met het gezin of met vriendjes van de kinderen een leuk spel kunnen ondernemen.

Over JOGG
JOGG wil met diverse lokale activiteiten een omgeving creëren, waarin kinderen opgroeien met een gezond beeld van voeding en beweging. De JOGG-gemeenten werken sinds 2014 hierin regionaal samen met scholen, ouders, sportverenigingen, bedrijven en zorgverleners.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen