EFC’58 Ermelo stevent af op rechtstreekse degradatie

EFC’58 heeft zaterdag 22 april de thuiswedstrijd tegen Hoevelaken kansloos met 0-2 verloren. De Ermelose derdeklasser blijft hekkensluiter met 19 punten uit 23 duels en degradatie lijkt onafwendbaar. Met nog 3 duels voor de boeg, bedraagt de achterstand op Zeewolde, dat op de twaalfde plaats staat (een positie die niet leidt tot rechtstreekse degradatie) 5 punten.

Met fotoreeks door Robin Schreuder

Knullig balverlies
EFC straalde tegen Hoevelaken, dat zo goed als veilig was, niet de absolute wil uit om voor de winst te gaan. Knullig balverlies bij de Ermelose ploeg leidde in de in de 26e minuut tot een 0-1 van Edwin Duits voor de gasten.

Rakelings langs
De thuisploeg was even later dichtbij de gelijkmaker, maar Justin van Dam kopte uit een voorzet van Ardwin Vreeman de bal rakelings naast. Na rust had Hoevelaken controle over de wedstrijd. Zwak verdedigen aan Ermelose kant leidde in de 63e minuut tot de beslissende 0-2; Erwin Duits was wederom de doelpuntenmaker.

EFC gaat komende zaterdag op bezoek bij VOP, waarvan thuis met 2-0 werd gewonnen. De ploeg uit Amersfoort verloor afgelopen zaterdag met 2-1 van FC Horst en staat op de voorlaatste plaats van de ranglijst met 21 punten uit 23 duels.