DVS’33 Ermelo geeft ONS Boso Sneek kous op de kop

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 22 april de uitwedstrijd tegen ONS Boso Sneek met 1-3 gewonnen. De Ermelose derde divisionist steeg naar de zevende plaats van de ranglijst met 44 punten uit 31 wedstrijden. DVS is door de 0-2 nederlaag van IJsselmeervogels thuis tegen FC Lisse weer koploper in de strijd om de derde periodetitel met 19 punten uit 8 duels.

Best voetballende ploeg
DVS was in Sneek de best voetballende ploeg en kwam al snel op een 0-1 voorsprong; Maurice de Ruiter bereikte Kai Velda, die de bal laag in de rechterhoek schoot. De thuisploeg probeerde het tij te keren, waarbij regelmatig harde overtredingen werden gemaakt.

Onderuit gehaald
In de 23e minuut scoorde Fabian Stevens de 1-1 gelijkmaker voor de Friezen. DVS kwam na rust uitstekend uit de startblokken. In de 46e minuut werd Benjamin Roemeon werd in het strafschopgebied onderuit gehaald door de Friese keeper Bas van Wegen en schoot Maurice de Ruiter schoot vanaf 11 meter de 0-2 binnen.

Kous op de kop
De Friese ploeg ging in het laatste kwartier op jacht naar de gelijkmaker, maar kreeg met de 1-3 van DVS de kous op de kop. Vlak voor tijd miste Benjamin Roemeon nog een 100% kans, maar de verdiende Ermelose overwinning was toen al binnen.

DVS’33 Ermelo speelt komende zaterdag een thuiswedstrijd tegen Odin’59. De ploeg uit Heemskerk zakte door de 2-4 thuisnederlaag tegen Rijnsburgse Boys naar de 15e plaats met 31 punten uit 31 duels en zal nog vol aan de bak moeten om degradatie te voorkomen. DVS speelde in de uitwedstrijd met 1-1 gelijk.