Gevarenzone dreigt voor DVS’33 Ermelo door gevoelige nederlaag tegen Stedeco Hoornaar

DVS’33 Ermelo heeft zaterdag 21 januari in Hoornaar een gevoelige 4-2 nederlaag geleden tegen Stedoco. De Ermelose derde divisionist is gezakt naar de dertiende plaats van de ranglijst met 23 punten uit 20 duels en begint steeds meer in de gevarenzone te komen.

Overtreding
Stedoco was voor rust sterker en kwam in de 21e minuut op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Remco Buist. In de extra tijd van de eerste helft werd een overtreding in het strafschopgebied op DVS-aanvaller Maurice de Ruiter bestraft met een penalty.

Schemiel
Roald de Vries mocht het vonnis voltrekken, maar Stedoco-doelman Ritchie Steinmann stopte de te zacht ingeschoten bal. Uit de corner, die daarop volgde, raakte Jorran van Santen de kruising. De Vries werd de schlemiel van de wedstrijd door in de 51e minuut ook nog een strafschop te veroorzaken.

Doelman geblesseerd
Daarbij raakte doelman Daan Huiskamp geblesseerd. Zijn vervanger Paul Eppink was vervolgens kansloos bij de goed ingeschoten penalty van Jordey van Dam. In de 63e minuut scoorde Van Dam uit een vrije trap ook de 3-0. Daarmee leek de wedstrijd gespeeld.

Spannend
DVS deed in de 68e minuut echter iets terug, Invaller Deniz Sahbaz zorgde op aangeven van Joran Pot voor 3-1 en stond 7 minuten later aan de basis van de 3-2 van Maurice de Ruiter. Daardoor werd het toch nog even spannend, totdat invaller Jay Jay Meierdres in de 82e minuut de beslissende 4-2 scoorde.

Thuiswedstrijd
Komende zaterdag speelt DVS een thuiswedstrijd tegen Harkemase Boys. De Friezen kwamen niet in actie, omdat de derby tegen ONS Sneek werd afgelast. De uitwedstrijd werd door de Ermelose ploeg met maar liefst 1-5 gewonnen. Harkemase Boys staat op de 10e plaats met 26 punten uit 19 duels.