Dames 1 Pauwervoll Ermelo verliest van Blauw Wit Oldebroek

Het dames 1 team van Pauwervoll heeft donderdag 19 januari de thuiswedstrijd tegen Blauw Wit dames 1 met 2-3 verloren. Ondanks de nederlaag blijft de Ermelose ploeg staan op de tweede plaats in de promotieklasse.

Spannend
Pauwervoll kwam in de eerste set erg traag uit de startblokken, waardoor er al gauw tegen een achterstand aan gekeken werd. De thuisploeg vocht terug, waardoor het nog spannend werd, maar uiteindelijk ging de setwinst met 22-25 naar de ploeg uit Oldebroek.

Langste eind
Pauwervoll begon sterk aan de tweede set en kwam met 8-0 voor. De gasten lieten zich echter niet gek maken en en kwamen dankzij goed spel langszij. In een spannende slotfase trokken de Ermelose volleybalsters aan het langste eind en wonnen met 28-26.

Te kort
In de derde set kwam de thuisploeg weinig aan aanvallen toe door de druk van de Oldebroekers, die de set met 19-25 naar zich toe trokken. De Ermelose ploeg liet in de vierde set bij vlagen goed volleybal zien, wat leidde tot de 25-22 setwinst. In de vijfde set begonnen beide teams gelijkwaardig, maar halverwege wist Blauw Wit toch uit te lopen. De set was te kort voor Pauwervoll om dit nog om te draaien, waardoor er met 13-15 werd verloren.

• De volgende wedstrijd is op donderdag 2 februari tegen VVH dames 1 in sporthal Calluna.