Dindoa Ermelo komt tekort tegen allround Sparta Zwolle

Foto: Henk ter Haar

Dindoa heeft zaterdag 17 december de thuiswedstrijd tegen koploper Sparta Zwolle met 15-21 verloren en staat na de laatste wedstrijd van het jaar op de vierde plaats van de ranglijst met 6 punten uit 6 duels.

Sparta Zwolle blonk vanaf het begin van de wedstrijd uit in goed aanvalsspel, een sterke rebound, beweeglijke en atletische spelers en een sterke verdediging. Dindoa begon goed door de score te openen met een afstandsschot van Sam van der Beek. Daarna scoorden de gasten driemaal op rij.

De bal kwijt
Dindoa moest het in de eigen aanval vaak hebben van het eerste schot dat raak moest zijn, anders was het de bal kwijt aan de rebound van Sparta. De Zwollenaren liepen uit naar een 4-9 voorsprong, waarna beide partijen nog tweemaal scoorden, wat resulteerde in een 6-11 ruststand.

Vlam in de pan
Beide ploegen wilden graag korfballen en het was de goed leidende scheidsrechter, die ervoor zorgde dat de vlam niet in de pan sloeg. Na de rust nam de ploeg uit Zwolle het initiatief en liep uit naar 7-16. De Dindoa dames Doortje van der Belt en Saskia Lieman zorgden voor 5 treffers, maar de Zwolse ploeg bleef mee scoren.

Fanatieke pot korfbal
Voor de neutrale kijker was het een mooie, snelle en fanatieke pot korfbal met Sparta Zwolle als terechte winnaar. Doelpunten Dindoa: Sam van der Beek 5. Saskia Lieman 3. Doortje van der Belt 3. Jelmer Steenkamp 2. Dian Schuurkamp. Kasper Velgersdijk.

Break
Na een korte ‘break’ tijdens de feestdagen staat op zaterdag 7 januari 2017 de uitwedstrijd tegen Rheko op het programma.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen