FC Horst pakt ‘winnende draad’ weer op met thuisoverwinning

FC Horst heeft na twee nederlagen op rij zaterdag 1 oktober de ‘winnende draad’ weer opgepakt door het hooggeplaatste Batavia’90 thuis met 1-0 te verslaan. Door deze overwinning blijft de Ermelose derdeklasser, die op de zesde plaats van de ranglijst staat met 9 punten uit 5 duels, bovenin meedraaien.

Met fotoreeks door Alie Poolen

FC Horst miste tegen Batavia 6 selectiespelers, vanwege blessures. In de beginfase van de wedstrijd kregen beide partijen een goede kans. De ploeg uit Lelystad werd als eerste gevaarlijk, waarna Aderson Lima namens de thuisploeg de paal raakte. In het vervolg van de eerste helft waren de beste kansen voor FC Horst.

Na ruim een half uur kopte Uger Ayaz uit een fraaie voorzet van Aderson Lima de bal rakelings over het doel. Een pegel van Milan van der Maaten op slag van rust trof hetzelfde lot.

In de tweede helft had FC Horst lang weinig in te brengen. Batavia was de betere ploeg; na een uur kreeg Marco Knippenberg een uitstekende kans, maar hij schoot de bal hoog over. FC Horst werd pas in de 74e minuut weer gevaarlijk, maar een inzet van invaller Ricardo Vliek werd eenvoudig gepakt door de sterke doelman Wesley Abdalaziz.

In de slotfase perste de thuisploeg er nog een offensief uit. Nick Pul kwam vrij voor het doel, maar schoot vanuit een moeilijke hoek naast. Toch slaagden de Horstenaren er alsnog in om drie minuten voor tijd de luid bejubelde en winnende 1-0 te scoren. Een inzet van Aderson Lima werd door een verdediger van richting veranderd, waardoor de doelman van Batavia kansloos was.

FC Horst speelt komende zaterdag in en tegen Stroe, dat door een 3-1 nederlaag bij koploper TOV zakte naar de tiende plaats met zes punten uit vijf wedstrijden.