ATB seizoen Veluwse Wieler Vereniging Ermelo weer van start

Foto: Linda Hessels

De Veluwse Wieler Vereniging Ermelo (VWV) houdt op zaterdag 8 oktober de eerste van haar drie Ermelose ATB tochten. In oktober 2015 waren er maar liefst 1300 deelnemers bij de eerste ATB-tocht. De VWV is er ook dit jaar in geslaagd om een route uit te zetten over terreinen die voorheen niet toegankelijk waren.

Dit dankzij de goede samenwerking met Staatsbosbeheer, Natuurmonumenten, het Geldersch Landschap en de Gemeente Ermelo. De deelnemers kunnen kiezen uit drie afstanden: 30, 45 of 60 kilometer met veel glooiende paden, maar zeker ook de nodige single tracks en een enkel venijnig klimmetje.

De 30 km route is ideaal om kennis te maken met het ATB-en. De starttijd voor de drie afstanden is tussen 9.00 – 10.30 uur. De kosten voor NTFU-leden bedraagt 4 euro, niet-leden betalen 5 voor de 30 km en voor de andere afstanden 6 euro. Deelname voor de jeugd tot en met 16 jaar is gratis.

Alleen bij de eerste ATB-tocht op zaterdag 8 oktober is er nog een extra afstand, de 100 km, Veluws Taaiste genoemd. De starttijd voor deze afstand is tussen 8.00 en 9.00 uur. De kosten zijn voor NTFU leden 9 euro en voor niet-NTFU leden 12 euro.

De met linten duidelijk gemarkeerde routes zullen de gehele dag bewaakt worden. Er wordt opnieuw veel aandacht besteed aan de veiligheid van de deelnemers. Onderweg treft men twee verzorgingsposten aan waar de deelnemers worden voorzien van de nodige versnaperingen.

Zowel bij de start, als op de route is een reparatiepost aanwezig. De technische ondersteuning wordt verzorgd door plaatselijke Tweewielerbedrijven. Na afloop is er behalve een kleed- en douchegelegenheid, ook de mogelijkheid om de fiets schoon te laten spuiten.

De start- en finishplaats is clubhuis De Muzenhof aan de Leuvenumseweg 66 te Ermelo. De tweede en derde Ermelose ATB-tochten worden verreden op zaterdag 12 november en op zaterdag 10 december. Voor meer informatie: [email protected] of de website van de VWV: www.vwv-ermelo.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen