Dindoa Ermelo sluit oefenperiode af met winst

Dindoa heeft zaterdag 27 augustus het oefentoernooi bij Sparta Nijkerk afgesloten met een 12-18 overwinning op Telstar, nadat het op dinsdag- en donderdagavond nipt had verloren van Spirit en Sparta.

Bijna alle spelers kwamen in actie, die coach Jan van Essen heeft geselecteerd voor het eerste team van Dindoa. Alleen Sam van der Beek kon niet meedoen vanwege een lichte hersenschudding, die hij in de oefenwedstrijd op donderdag had opgelopen. Zijn beide vervangers, Thomas van Diest in de eerste helft en Jasper Brons in de tweede helft lieten Jan van Essen duidelijk zien aan de deur van het eerste te rammelen.

De selectie van de hoofdmacht van Dindoa bestaat dit seizoen uit de dames Doortje van de Belt, Dian Schuurkamp, Ellen Haverkamp en de van Dalto teruggekomen Saskia Lieman. De selecteerde heren zijn: Jonathan van der Beek, Sam van der Beek, Jorik Velgersdijk en Mark Bronkhorst.

In de wedstrijd tegen Telstar kwam Dindoa met 3-0 achter, maar ging met een 7-8 voorsprong de rust in. Na een kwartier spelen in de tweede helft was de stand 11-11. Vanaf dat moment gingen de Ermelose korfballers los en liepen uit naar een 11-17 voorsprong.

De eindstand was 12-18 in het voordeel van de Ermelose ploeg. Doelpunten Dindoa: Joris Velgersdijk, 6. Jonathan van Beek, 3. Doortje van de Belt 2. Saskia Lieman, 2. Ellen Haverkamp, 2. Mark Bronkhorst, 2. Thomas van Diest, 1.

Komende zaterdag begint de competitie in de tweede klasse voor Dindoa met een thuiswedstrijd tegen ZKC’31 uit Zaandam. Dindoa 2 met de nieuwe trainer, Jan de Boer uit Harderwijk, speelt de eerste wedstrijd in de reserve eerste klasse tegen Spirit 2, waarvan in een oefenwedstrijd al werd gewonnen.