DVS’33 Ermelo plaatst zich voor KNVB bekertoernooi

Deniz Sahbaz scoort tweemaal tegen ASZV.

DVS’33 Ermelo heeft in de tweede voorronde van het KNVB bekertoernooi met 4-2 gewonnen van hoofdklasser ASZV. Het was een revanche voor de uitschakeling in de achtste finale van het districtsbekertoernooi vorig seizoen door de ploeg uit Aalten na strafschoppen.

In een attractief bekerduel was DVS aanvankelijk veel sterker dan ASZV en kwam na een aantal kansen te hebben gemist in de 33e minuut op voorsprong. Deniz Sahbaz ging goed door en schoot vanuit een moeilijke hoek de 1-0 binnen. In het laatste deel van de eerste helft liet de thuisploeg verdedigend steken vallen.

Rick van Eerden profiteerde namens de thuisploeg door op slag van rust uit een mooie aanval de 1-1 gelijkmaker te scoren. In de tweede helft kwam DVS al snel weer op voorsrpong. Deniz Sahbaz bereikte in de 48e minuut Maurice de Ruiter, die met een snoeihard schot voor 2-1 zorgde.

AZSV gaf zich nog niet gewonnen en kwam opnieuw langszij; een vrije trap van Coplan Soumaoro werd met het hoofd verlengd door Rick Bouwmeister en verdween in de verre hoek: 2-2. In de 65e minuut zorgde Deniz Sahbaz, die even daarvoor nog een 100% kans had gemist, voor 3-2.

De Ermelose defensie hield daarna wel stand en in de 82e minuut zorgde Haico Epe voor de beslissende 4-2. DVS plaatste zich dankzij deze overwinning voor het Hoofdtoernooi van het KNVB bekertoernooi, waarin de ploeg wellicht gaat spelen tegen clubs uit het Betaald Voetbal.