DansFabriek S.I.L.K Ermelo doet mee aan ‘De Week Tegen Pesten’

Foto: http://www.dansfabrieksilk.com/

DansFabriek S.I.L.K. uit Ermelo haakt aan bij ‘De Week Tegen Pesten 2015’ die plaatsvindt van maandag 21 september tot en met vrijdag 25 september. 

‘De Week Tegen Pesten’ daagt  leerkrachten uit leerlingen te helpen om zichzelf te zijn, hun kwaliteiten en die van klasgenoten te laten ontdekken en om iedereen het gevoel te geven iets positiefs te kunnen bijdragen aan de groep.

“Als Dansschool doen wij hier natuurlijk aan mee”, is docent Renate Goossensen van DansFabriek S.I.L.K. de komende week stellig van plan. “In de danszaal komt een heel groot doek te hangen waar iedereen binnen de Dansschool iets over pesten kan neerzetten, wat ze ervan vinden en wat we er aan kunnen doen. Zo laat ik als docent zien, en mijn leerlingen ook, dat wij binnen de dansschool niet achter pesten staan!”

Pesten is geen spelletje stelt Renate. “Ieder kind heeft vriendschap nodig, vertrouwen in een goede vriend of vriendin, blijdschap en waardering.” Pesten niet tolereren maar je juist bekommeren en opkomen voor een ander en dit uitdragen, is het credo.

“Binnen de dansschool delen wij allemaal dezelfde passie, we komen om samen te dansen en samen te leren. DansFabriek S.I.L.K. werkt altijd aan een positieve groepsvorming, ieder kind is gelijk en heeft dezelfde rechten. Het mooie is dat ik zie dat alle dansers plezier hebben, met een lach de zaal instappen, met een lach samen als groep dansen en met een lach weer naar huis gaan.”

Renate roept op: “Hopelijk worden meer mensen zich bewust van pestgedrag en gaan ermee aan de slag. Want er zijn nog zoveel kinderen, maar ook volwassenen die worden gepest en genegeerd.”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen