Dindoa Ermelo raakt maar niet uit de neerwaartse spiraal

De Ermelose korfballers verliezen de uitwedstrijd tegen de Antilopen.

Dindoa heeft zaterdag de uitwedstrijd tegen een mentaal sterke Antilopen met 23-20 verloren en deed zichzelf daarmee tekort.

Het team van Dindoa-coach Daniël de Bruijne speelde in Leusden een prima eerste helft. De Ermelose korfballers wisten binnen zes minuten een 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-3 voorsprong. Het was een mooie partij waarin de beide ploegen elkaar goed in evenwicht hielden. Er werd niet veel gescoord, maar voor het publiek zat er voldoende spanning in de duels. Dindoa liep langzaam uit naar een 5-8 voorsprong na 22 minuten spelen.  Aan het einde van de eerste helft had de Ermelose ploeg ook nog drie punten voorsprong: 8-11.
Mentaal erg zwaar
Met nog twee minuten te spelen, maakten enkele Dindoaspelers wat foutjes en konden de Leusdenaren in 30 seconden tweemaal scoren, waardoor de ruststand 10-11 werd. Antilopen kwam na de pauze als een speer uit de startblokken en liep met zes treffers op rij in 11 minuten uit naar een ruime 16-11 voorsprong. Coach Daniël de Bruijne probeerde nog met time-outs en drie wissels het tij te keren, maar tevergeefs. Dindoa had het mentaal erg zwaar zeker toen een aantal dubieuze beslissingen van het scheidsrechterskoppel in het nadeel van gasten uitviel.
Aan de bak voor plaats in overgangsklasse
Deze irritatie zorgde ervoor dat Antilopen en het thuispubliek er helemaal voor gingen en de Leusdenaren uitliepen naar een 19-13 voorsprong. De Ermelose korfballers konden in de laatste paar minuten nog een keer aanzetten en via doelpunten van bijna alle spelers werd de eindstand van 23-20 bereikt. Doelpunten Dindoa: Doortje van de Belt 5, Tim Engel 3, Lindsey Verheul 2, Eline Odding 2, Anne van de Glind 2, Edward Josee 2, Jorik Velgersdijk 2, Dian Schuurkamp, Kasper Velgersdijk. Op zaterdag 10 januari 2015 moet Dindoa in Eindhoven proberen de negatieve spiraal om te zetten in de richting omhoog naar een veilige plaats in de overgangsklasse.