DVS’33 rent voor boerenkool met sappige rookworst

Foto: Theo Aalten

De Ermelose hoofdklasser houdt zaterdag 3 januari de Boerenkoolloop.

DVS’33 Ermelo begint het nieuwe jaar traditiegetrouw met de Boerenkoolloop. Het door supportersvereniging Geel-Zwart georganiseerde evenement wordt gehouden op zaterdag 3 januari 2015. Rond 12.00 uur zal de start zijn van de 3 kilometer, gevolgd door de 5 kilometer.
Aanvoerder geeft startschot 
De loop wordt gekenmerkt door een recreatief karakter, zodat deelnemers van alle leeftijden kunnen meedoen. Voor de Bambino’s, de jongste DVS’ertjes, is er een speciaal rondje op het eigen sportpark en voor de andere deelnemers is er een fraai parcours uitgezet door de Groevenbeekse bossen en over de heide.
Ieder jaar worden de deelnemers ‘weggeschoten’ door een speciaal persoon. Vorig jaar was dat de Ermelose burgemeester André Baars. Dit jaar zal Richard Terpstra, de aanvoerder van het eerste elftal van DVS, het startschot geven bij de beide afstanden.
Voor echte die-hards 
Iedere deelnemer krijgt bij de eindstreep een vaantje in de geel-zwarte DVS-kleuren. Na afloop kan men in het clubhuis genieten van een heerlijk bord boerenkool met een stuk sappige rookworst. Er is een open inschrijving, dus ook niet-DVS’ers kunnen de kerst- en nieuwjaarskilo’s eraf komen lopen.
Het inschrijfgeld bedraagt 3 euro per persoon.  De start van de 5 kilometer is enige tijd na de 3 kilometer, zodat de echte ‘die-hards’ de mogelijk hebben om aan beide afstanden deel te nemen. ’s Middags is er een klaverjaswedstrijd in de DVS-kantine met leuke prijzen.
banner-s-en-f-week-47-1
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen