Bedankt Rabobank StimuleringsFonds Ermelo!

De groep die december 2013 is gecertificeerd.
De groep die december 2013 is gecertificeerd.
Foto: Archief Grietje-Akke de Haas

Het Rabobank Randmeren StimuleringFonds Ermelo heeft financiële steun toegezegd aan Stichting Schulphulpmaatje Ermelo (SHME). 

Dit jubelde voorzitter Mart Bakker tijdens de eindejaarsbijeenkomst gisteren met alle vrijwilligers van de Stichting Schulphulp-maatje Ermelo (SHME). Met deze bijdragen worden drie nieuwe schuldhulpmaatjes opgeleid en krijgen de huidige schuldhulpmaatjes de jaarlijkse bijscholing om hun kennis actueel te houden.

Bakker gaf verder aan dat het werk van schuldhulpmaatjes in een groeiende behoefte voorziet. “Bijzonder dat in deze tijd waarop de overheid zich terugtrekt diaconale initiatieven van de kerken brede steun krijgen.” Ook secretaris Rutger Jan Brouwer en penningmeester Jowan Heres zijn blij met deze steun. Vrijwilligerswerk kost ook geld. Mensen stellen belangeloos tijd en energie beschikbaar. Opleiding en onkosten van de vrijwilligers moeten wel betaald worden. Financiële steun voor dit werk is daarom onmisbaar. “Zonder deze steun zouden we zelf begeleiding van SchuldHulpmaatje nodig hebben”, merkt Heres met een glimlach op.

Coördinatoren Wout Lourens en Eefke Sonnenberg zijn ook ingenomen met deze steun. “Hiermee kan het werk worden voortgezet. Tegelijk is dit ook een belangrijke erkenning voor dit vrijwilligerswerk.” In de nieuwsbrief van december geven beiden een terugblik op 2014. Een jaar waarin veel is opgebouwd. “In totaal hebben we 37 mensen met uiteenlopende hulpvragen mogen helpen. Vooral als hiermee bij de mensen grotere problemen voorkomen is dit dankbaar werk”, aldus Lourens en Sonnenberg.

De Stichting SHME is in 2013 opgericht op initiatief van het Diaconaal Platform. Op de site www.shmermelo.nl is actuele informatie te vinden. Penningmeester Heres kan het niet laten nog een opmerking te maken. “Wilt u na lezing van dit bericht ook een bijdrage geven om de kosten van dit vrijwilligerswerk op te vangen? Op onze genoemde site vindt u onze bankgegevens.”

[adrotate banner=”8″]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen