112

Politie houdt in Ermelo 3 mannen aan voor stelen van e-bikes

Foto: politie.nl

De politie heeft drie mannen aangehouden na een reeks diefstallen van e-bikes in de omgeving van Ermelo. Het gaat om een 32-jarige man uit Ermelo, een 34-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 36-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats.

Dit bericht de politie zondag 6 september.

Opvallende stijging
De afgelopen weken was er een opvallende stijging te zien van het aantal diefstallen van e-bikes in de omgeving van Ermelo. Onderzoek van de politie leidde op vrijdag 28 augustus naar een loods aan de Tolweg in het dorp. Er werden vijftien fietsen aangetroffen. De 32-jarige Ermeloër was aanwezig in de loods en kon direct worden aangehouden. In de schuur bij zijn woning werden nog eens vijf fietsen aangetroffen.

Loods om fietsen ‘om te katten’
Een dag later werden de andere twee mannen bij de loods aangehouden. Zij kwamen twee fietsen brengen die kort daarvoor waren gestolen in Midden-Nederland. De loods aan de Tolweg was ingericht om er fietsen ‘om te katten’. Gestolen fietsen worden dan van andere kenmerken voorzien voordat ze worden doorverkocht. Inmiddels is duidelijk dat het om gestolen fietsen gaat uit Oost- en Midden-Nederland. De politie heeft de rechtmatige eigenaren van de fietsen benaderd.

Aangifte doen loont
Slachtoffers van fietsendiefstallen doen er altijd goed aan om aangifte te doen bij de politie. Hoewel niet iedere zaak direct wordt opgelost, ontdekken we op deze manier wel patronen. Onderzoek kan dan leiden tot de aanhouding van de dader(s). Daarnaast kan de politie makkelijk met slachtoffers in contact komen als de fiets wordt teruggevonden. Aangifte doen kan online of op het politiebureau.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden