112

Verdachte in onderzoek overleden vrouw Ermelo langer vast

Foto: 112persfotografie.nl

De 61-jarige man uit Ermelo die verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van zijn 57-jarige vrouw blijft langer vast zitten.

Dit bericht de politie vrijdag 13 september.

De politie trof woensdagavond 11 september, omstreeks 22.00 uur, in een woning aan de Magnolialaan in Ermelo, het stoffelijk overschot aan van de vrouw. De politie hield even later ter plaatse de echtgenoot aan. De politie gaat uit van een misdrijf.

Eerder contact met politie
Uit het eerste onderzoek blijkt dat de vrouw uit Ermelo eerder die avond contact heeft gehad met de politie omdat zij zich niet veilig voelde en advies wilde. Door de medewerkster is onder meer geadviseerd om het huis te verlaten en elders onderdak te vinden en in geval van nood direct 112 te bellen.

Geen acute noodsituatie
Op het moment van de melding was er geen sprake van een acute noodsituatie. Het nieuws dat de vrouw later op de avond is overleden, is dan ook bij de politie hard aangekomen. Het telefoongesprek is inmiddels nageluisterd. Hieruit lijkt vooralsnog dat de gegeven adviezen in lijn zijn met de geldende werkwijze bij dit soort meldingen.

Noodlottige afloop
Desondanks vindt de politie het van belang, gezien de noodlottige afloop, nader onderzoek te doen naar de afhandeling van deze melding om te onderzoeken of er leerpunten zijn in het proces.

Onderzoek breder opgepakt
Het onderzoek naar wat er zich precies in de woning heeft afgespeeld gaat de komende tijd verder. Het opsporingsonderzoek wordt breed opgepakt. Op het lichaam wordt sectie verricht. De verdachte is ingesloten en zal in de loop van volgende week worden voorgeleid.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden