Gerwin Nijeboer en Christiaan Eshuis lopen de Jungfrau Marathon voor het goede doel

14 aug , 13:14 Nieuws
33en jungfraumarathon
Maar liefst 42.195 meter, 2.000 hoogtemeters. Hardlopend. Op zaterdag 7 september 2024 vindt in Interlaken, Zwitserland de Jungfrau Marathon plaats. Door velen omschreven als de mooiste marathon ter wereld, door anderen als één van de zwaarste. Ermeloër Gerwin Nijeboer en Hagenees Christiaan Eshuis doen dit jaar voor de derde keer mee aan deze bergmarathon. Niet alleen voor zichzelf, maar om geld in te zamelen voor Stichting Yamah.
Dit vertelt Gerwin Nijeboer.
Serieuze uitdaging
Gerwin vervolgt: "Prestaties en goede doelen. De uitdaging om een bergmarathon te gaan lopen is een serieuze uitdaging, maar valt in het niet bij de uitdagingen die mensen in een land als The Gambia hebben. De uitdaging of er wel eten is voor je gezin, of je medicijnen kunt krijgen als je ziek wordt en of er onderwijs gevolgd kan worden. Stichting Yamah helpt de London Corner School in Serrekunda, The Gambia al meer dan 20 jaar om de armste kinderen in deze drie basisbehoeften te voorzien."
Halve Marathon van Ermelo
De officiële start van de training is op 1 juni begonnen met de Halve Marathon van Ermelo. De weken erna hebben in het teken gestaan van training om goed voorbereid te zijn op niet alleen de 42 kilometer en 195 meter, maar ook de 2.000 meter klimmen die deze bergmarathon in zich heeft.
Help en steun ons
Vorig jaar heeft Gerwin dezelfde uitdaging gedaan en heeft daarmee voldoende geld opgehaald om bij de school een nieuw gebouw met vier klaslokalen te bouwen! In februari 2024 is hij daar geweest om het gebouw officieel te openen. "Het zou heel gaaf zijn als je ons helpt en steunt om nog een nieuw gebouw te kunnen laten bouwen. Dit kan heel simpel op https://whydonate.com/nl/donate/jungfrau-voor-yamah, of de QR-code (onder het artikel) te scannen.
Waardevol
Het steunen van goede doelen lijkt soms de spreekwoordelijke druppel op een gloeiende plaat, maar wij zien met eigen ogen hoe waardevol iedere bijdrage is en soms echt het verschil kan betekenen in het leven van iemand. De hele wereld redden kunnen wij niet alleen, maar zoals Mother Theresa ooit zei: "If you can't feed a hundred people, then feed just one".
Uit eigen portemonnee
Iedere euro die bij Stichting Yamah binnenkomt gaat direct naar Gambia. De spreekwoordelijke strijkstok kennen wij niet. Het bestuur ontvangt geen vergoeding en kosten voor reizen worden uit eigen portemonnee betaald.
Dank alvast voor je bijdrage, het wordt echt heel erg gewaardeerd!"
33en qrcode