Buren Oranjepark en Kroondomein genieten van foodtruckfeestje

03 jun , 10:06 Nieuws
23en foodtruck
Het foodtruckfeestje donderdag 30 mei was een groot succes! Veel inwoners van het Oranjepark en bewoners van Kroondomein kwamen bij elkaar om samen te genieten van de snacks en drankjes van de foodtruck en om samen het begin van een saamhorige zomer in te luiden.
Dit vertelt communicatie van Stichting Zorggroep Noordwest-Veluwe in een persbericht.
Naar elkaar omkijken
Het persbericht vervolgt: 'Immers: samen eten verbindt en dat is precies waar het Oranjepark voor staat: een buurt vol verbinding waarin iedereen ertoe doet. En waarin de bewoners naar elkaar omkijken! Samen met buurtcoach Nadia Wentzel werken we toe naar een buurt waarin saamhorigheid en samenredzaamheid vanzelfsprekend zijn.
Je doet ertoe
Want jong, oud, gezond of kwetsbaar: je doet ertoe in het Oranjepark! Inwoners van Ermelo en vooral ook de kwetsbare ouderen waarvoor Zorggroep Noordwest-Veluwe zich inzet, kunnen langer in hun eigen leefomgeving blijven als individualisme plaatsmaakt voor solidariteit en betrokkenheid.
Een blik werpen
Zorggroep Noordwest-Veluwe nam het initiatief tot deze concrete vorm van ‘de participatiemaatschappij’ in het Oranjepark. Nadat hier als eerste woonzorglocatie Kroondomein verrees, zijn onlangs concrete vervolgstappen door Uwoon gezet met de bouw van 42 prachtige sociale huurappartementen in gebouw Parkstaete. De rest van deze zorgzame wijk zal de komende jaren verder worden gebouwd. Tijdens het foodtruckfeestje konden omwonenden in de Buurtkamer een blik werpen op de plannen rond de verdere opbouw van het Oranjepark de komende periode.
Met elkaar eten
Saamhorigheid in een wijk komt niet vanzelf tot stand; iedereen zal hieraan zijn of haar steentje moeten bijdragen. Maar als er iets is wat verbindt, dan is het toch wel: met elkaar eten. De foodtruck vormt daarom de perfecte start van een zomerseizoen vol verbinding!
Kerstactie van Van Wijnen
Het Oranjepark won deze foodtruck bij de Kerstactie van Van Wijnen eind 2023. Medewerkers en relaties van Van Wijnen konden tijdens de actie een buurt nomineren die een foodtruck verdient. Bijvoorbeeld om te vieren dat de buurt gerenoveerd is, omdat er sprake is geweest van bouwoverlast, omdat er een mooi buurtinitiatief is gestart, of omdat de buurt wel wat verbinding kan gebruiken. Het project Oranjepark in Ermelo won de prijs', aldus het persbericht.