Anja Haga bezoekt Open Doors in Ermelo tijdens fietstour

Maarten Dees verwelkomt Anja Haga.
Maarten Dees verwelkomt Anja Haga.
Foto: eigen foto

Anja Haga, lijsttrekker voor de Europese verkiezingen voor de ChristenUnie, maakte donderdag 30 mei 2024 een fietstour op de Noordwest Veluwe. Op een OV-fiets ging zij met leden van de partij langs bijzondere plekken in Harderwijk, Ermelo en Putten. In alle plaatsen was er een link met het thema van de ChristenUnie: ‘Jouw vrijheid, onze missie’.

Dit vertelt ChristenUnie Ermelo in een persbericht.

Oude synagoge
Het persbericht vervolgt: ‘Bij de oude synagoge in Harderwijk hoorde Anja van de Stichting Joods erfgoed hoe het leven van Joden in de Tweede Wereldoorlog is geweest en van de bijzondere geschiedenis van de synagoge.

Open Doors
Ook deed het peloton van Anja het bezoekerscentrum van Open Doors in Ermelo aan. Hier werd zij ontvangen door directeur Maarten Dees en ging ze met medewerkers in gesprek over geloofsvervolging en het belang van de vrijheid van geloof en levensovertuiging. Anja vertelde dat dit onderwerp niet makkelijk ligt in Europa, maar dat ze ervoor strijdt om het op de agenda te houden. Van de Turkse president Erdogan ontving zij deze week nog een boze brief, met het verzoek niet meer te spreken van een Armeense genocide. Anja is duidelijk: Turkije kan niet bij de Europese Unie horen.

Gedachtenisruimte
Vervolgens fietste Anja door naar de indrukwekkende gedachtenisruimte Oktober 1944 in Putten, waar ze een toelichting kreeg van wethouder Bertus Cornelissen. Via de bijzondere wadi van de wijk Bijsteren fietste Anja langs de bloeiende bermen terug naar het station waar ze haar OV-fiets weer kon inleveren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen