Stichting Schapedrift viert jubileum met Wol- en Schaapscheerfestijn

Stichting Schapedrift organiseert groots Wol- en Schaapscheerfestijn.
Stichting Schapedrift organiseert groots Wol- en Schaapscheerfestijn.
Foto: Stichting Schapedrift

Stichting Schapedrift bestaat 25 jaar en dat wordt gevierd op zaterdag 1 juni van 10:30 tot 16:00 uur met een groots Wol- en Schaapscheerfestijn.

Dit bericht Stichting Schapedrift.

Leuk en inspirerend
Dit jaar komen uit heel Nederland standhouders naar Ermelo met prachtige wolproducten, garens en handwerkartikelen. De hele dag worden de technieken van het wolspinnen, kaarden, vilten en weven getoond. De Nederlands kampioen Marieke Janssen geeft demonstraties woolhandling. U kunt ook zelf aan de slag met leuke en inspirerende workshops. Op www.momoko.nl kunt u zich aanmelden voor de bijzondere workshop plantaardig wolverven die door Natuuratelier Momoko wordt verzorgd deze dag. Kijk voor een overzicht van alle aanwezige ambachtslieden, standhouders en stichtingen op www.schapedrift.nl.

Veel te doen
Natuurlijk wordt op deze dag ook een groot deel van de kudde geschoren, waarbij het publiek van dichtbij kan toekijken. Ook voor kinderen is er veel te doen, zij kunnen herdersstokken versieren, schaapjes knutselen of zich laten schminken. Het ensemble Vocal Miles brengt sfeer op het terrein met hun livemuziek en er zijn allerlei lekkernijen te eten en te drinken, waaronder pannenkoeken van Molen de Koe en broodjes vers gerookte zalm en paling van Gebr. Elzinga.

Entreetickets
De entree bedraagt € 2,00; vrienden van Stichting Schapedrift en kinderen tot 12 jaar gratis toegang. Voor de kinderactiviteiten wordt een kleine bijdrage gevraagd. Vanwege de beperkte parkeergelegenheid is het verstandig om op de fiets te komen. Entreetickets kunnen vooraf via www.schapedrift.nl gekocht worden of ter plekke aan de poort.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen