Zesde ‘Deel je Tafel’ bijeenkomst zeer geslaagd

Foto: eigen foto

Zaterdag 25 mei hebben de Diaconie van de Hervormde Gemeente en de Gereformeerde Kerk in samenwerking met Vluchtelingenwerk in Ermelo alweer voor de 6e keer een maaltijd voor statushouders en Oekraïners georganiseerd.

Dit bericht de organisatie.

Welkom heten
De ‘Deel je Tafel’ bijeenkomst wordt jaarlijks georganiseerd om vluchtelingen te laten weten dat zij welkom zijn en hen te helpen om zich hier thuis te voelen. Deze keer waren 113 deelnemers met 15 nationaliteiten in de Immanuelkerk aanwezig. De burgemeester van Ermelo, de heer Hans van Daalen opende de avond en sloot aan bij de maaltijd.

Bonte mengeling
Het buffet bestond uit gerechten, die door de genodigden zelf waren gemaakt en meegenomen: Syrische kip met salade, Irakese rijst en typische gerechten uit Oekraïne, Eritrea, El Salvador en vele andere landen. Hierdoor stond een bonte mengeling van gerechten uit vele eetculturen op tafel, waar een ieder van kon genieten.

Verrassing
Dit jaar werd als verassing een typisch Nederlandse specialiteit als toetje aangeboden: poffertjes. De Rotaryclub Ermelo-Putten bakte ter plekke heerlijke poffertjes, die gretig aftrek vonden.

Geslaagde bijeenkomst
De organisatie kijkt terug op een geslaagde bijeenkomst in goede onderlinge sfeer, waar gastvrijheid en harmonie centraal stonden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen