Katholieke Kerk zet Jos van Vliet en Theo Wegh in het zonnetje

Theo Wegh en Jos van Vliet werden in het zonnetje gezet.
Theo Wegh en Jos van Vliet werden in het zonnetje gezet.
Foto: eigen foto

De Rooms-Katholieke Kerk De Goede Herder aan de Smidsweg 20 in Ermelo heeft vandaag, zondag 28 januari, tijdens de Eucharistieviering Jos van Vliet en Theo Wegh in het zonnetje gezet. Beide heren ontvingen namelijk een onderscheiding vanwege bijzondere verdiensten. Daar had het bestuur van de RK Kerk in Ermelo genoeg redenen voor.

Dit bericht het bestuur.

Jos van Vliet
Jos van Vliet kreeg een Gregorius-onderscheiding: hij zingt al vanaf zijn 8e jaar in een kerkkoor. Als schooljongen eerst in Utrecht, na een verhuizing in Maarssenbroek. Met zingen is hij nooit gestopt. Later is hij ook een dirigentenopleiding gaan volgen. Jos heeft vele koren gedirigeerd, teveel om op te noemen.

Sinds april 2010 is hij dirigent van het gemengd koor van de RK Kerk De Goede Herder in Ermelo. Ook is hij dirigent van het Gregoriaans koor in de Heilige Maria Zuivering kerk in Putten. Naast dirigeren is hij regelmatig cantor tijdens de kerkdiensten. Bijkans 70 jaar nu zingt Jos van Vliet kerkmuziek!

Theo Wegh
Theo Wegh was de andere jubilaris. Hij organiseert en regelt al meer dan 45 jaar de Actie Kerkbalans voor de parochie. Hiervoor ontving Theo als waardering de speciale jubileum erepenning. Actie Kerkbalans is een landelijke campagne en initiatief van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk, de Evangelische Broedergemeente en de Oud-Katholieke Kerk. Met meer dan 2000 deelnemende kerken is het de grootste fondsenwervende actie in Nederland. Parochies en gemeenten hebben de financiƫle bijdrage van hun leden nodig om te kunnen bestaan. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. De actieperiode loopt in 2024 van 13 tot 27 januari.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen