Deel 28: Hoe gaat het met Renate Goossensen die vanuit Frankrijk terugkeert naar Nederland?

Renate Goossensen:
Renate Goossensen: "Ik raad echt iedereen aan deze film te gaan kijken."
Foto: eigen foto

Dat Renate Goossensen twee jaar terug vanuit Ermelo ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Zij houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! In deel 24 vertelde Renate over de terugkeer naar Nederland. Vandaag in deel 28 vertelt Renate over de film ‘Becoming Astrid’ die haar moederhart zo intens raakt.

Moederhart…

Lang en diep tranendal
Stelt mijn man mij opeens voor om een film te kijken over het leven van Pippi Langkous. Eindelijk een keer alleen samen op de bank, waarom geen heerlijke vette romantische film? Oké, ik ga mee in zijn idee aangezien ik al heel mijn leven fan ben van Pippi. Ik heb er zelfs een dans op gemaakt en kleedde mijn nichtje aan als een echte Pippi mascotte. Na de film aangezet te hebben blijkt het te gaan over het leven van Astrid Lindgren, schrijfster van Pippi Langkous. Wat een romantisch avondje moest worden, zo heerlijk samen op de bank ontspoorde al snel in een lang en diep tranendal bij mij. Hoe is het mogelijk dat een film zo diep mijn emoties kan raken? Dit gaat iedere therapeut te boven.

Een ‘eigen’ kindje
Ik raad echt iedereen aan deze film te gaan kijken, helemaal als je zelf een thema hebt met kinderen. Ik voel de tranen over mijn wangen rollen, maar ik voel ook daar de armen van Bart om me heen geslagen worden. Hij voelt mijn verdriet, mijn verlangen, mijn moederhart. En ook al heb ik twee prachtige lieve bonusdochters, waar ik ontzettend van hou, al die hormonen in mij schreeuwen om een ‘eigen’ kindje. En alle foto´s die je dan voorbij ziet komen op Facebook, nieuwe baby’tjes geboren, pfff, ik vind het knap lastig. Vooral met van die teksten erbij dat het het mooiste kindje van de wereld is.

Blij en dankbaar
Sorry lieve lezers, ik zit momenteel gewoon echt in een rot periode! Ik weet ook zeker dat Bart en ik het mooiste kindje van de wereld zouden kunnen krijgen, maar helaas heeft het lot iets anders voor mij in petto en mocht het niet zo zijn. Ik heb hier dus mee te dealen. Hoe ontzettend blij en dankbaar mijn hart is met mijn prachtige bonusmeiden, zo huilt mijn hart tegelijkertijd met het niet kunnen voelen van een klein wondertje in mij. Een klein wondertje wat op mij lijkt, die op mij vertrouwt en steunt, mij bij de hand pakt en waar ik onvoorwaardelijk voor ben, de belangrijkste in het leven: moeder!

Mijn lieve oma zei…
Ik kan me nog goed herinneren dat mijn lieve oma zei; “Het moet zo zijn lieverd, jij mag zorgen voor deze twee prachtige meisjes, omarm ze en zorg goed voor ze, je kan het.” Niet wetende toen dat ik geen kinderen kan krijgen. Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan. Dus fietsen op een fiets zonder wielen, met een luchtbed de grote oceaan oversteken, een paard optillen boven je hoofd en de boel op stelten zetten, gebruik je vrije geest! En ik als bonusmoeder er mag zijn voor de deze twee prachtige meisjes die ook iedere dag hun eigen moeder missen, confronterend allemaal voor mij, en voor hen. Pippi’s moeder woont ook in de hemel net zoals de moeder van onze meiden. Gelukkig is mijn man geen piratenhoofdman en koning van het eiland Taka Tukaland, maar kunnen wij samenleven als gezinnetje met veel liefde en acceptatie op dat wat er niet kan zijn.

Bisous Renate

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen