Cocky Foundation uit Ermelo biedt steun in rampgebied aardbeving

Links Nero de Boer, voorzitter van de Cocky Foundation.
Links Nero de Boer, voorzitter van de Cocky Foundation.
Foto: Stichting Cocky Foundation

Op 6 februari van dit jaar zijn delen van Turkije en Syrië getroffen door een verwoestende aardbeving, met vele tienduizenden doden tot gevolg. De voorzitter van de Cocky Foundation, Nero de Boer, besloot zelf af te reizen naar het rampgebied, om daar zelf te kunnen kijken wat er nodig is en het lokaal aan te schaffen en verzorgen.

Dit vertelt de Cocky Foundation in een persbericht. Stichting Cocky foundation is een Ermelose stichting die is opgericht ter ere van Cocky Andreae. Deze bekende Ermeloer stond altijd voor iedereen klaar die zijn hulp nodig had.

Syrische familie
Toen de stichting werd benaderd door een Syrische familie uit Ermelo met de hulpvraag voor de slachtoffers van de aardbeving is dan ook besloten deze mensen te gaan helpen.

Ruim tienduizend euro
Direct toen de stichting begon met de inzamelingsactie ging de teller lopen. Vele donateurs hebben een duit in het zakje gedaan, en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een bedrag van net iets meer dan 10.000 euro. Een prachtig bedrag dat ook direct aantoont hoe wij hier op de Veluwe begaan zijn met het lot van anderen, of dat nu in ons eigen dorp is of ver daarbuiten. Met de donaties heeft de stichting een mooie bijdrage kunnen leveren in de vorm van hulp rondom het rampgebied.

Tweede poging meer effect
De eerste poging om via Libanon naar Syrië af te reizen stuitte op een probleem omdat de Syrische ambassade na dagenlange communicatiepogingen het benodigde visum niet heeft verstrekt. Hierdoor heeft het bezoek van eind maart helaas geen doorgang kunnen vinden. Gelukkig had de tweede poging meer effect, en is de voorzitter eind april naar Adana gevlogen om vanuit daar richting het rampgebied te gaan.

In het hart geraakt
De totale verwoesting aldaar heeft veel indruk gewekt, maar het leed van de weeskinderen, de gewonden en kindloze ouders aldaar hebben hem in het hart geraakt. Een troost dat de stichting dankzij de vele donaties een steentje heeft kunnen bijdragen om het deze mensen allemaal iets dragelijker te kunnen maken. We hebben vele gezinnen kunnen helpen met het behouden van een dak boven hun hoofd, en een bijdrage kunnen leveren aan herstel na ernstige verwondingen ten gevolge van de aardbeving.

Fysio, herstel en wederopbouw
Bij de bezoeken aan de verschillende locaties viel vooral op dat men, naast alle ellende, vooral bezig is met het herstel. De mensen met een beperkende verwonding zijn gefocust op fysio, terwijl de mensen buiten bezig zijn met het herstel van de beschadigde en verwoestte gebouwen. Men kijkt liever vooruit en is hierin inspirerend optimistisch. Dat er onder de gulle lach en enorme dankbaarheid een hoop leed schuilt laat zich raden.

Dank aan alle donateurs
Stichting Cocky Foundation wil graag alle donateurs bedanken, die kleine en grote donaties hebben gedaan. Dankzij deze weldoeners hebben wij de mensen die het hard nodig hebben kunnen helpen. Enorm bedankt! De stichting blijft bezig met het ondersteunen van diverse initiatieven uit Ermelo, en is daarin ook afhankelijk van donateurs. Iedere donatie is welkom, dat kan als maandelijkse, jaarlijkse of een eenmalige bijdrage. Kijk op www.cockyfoundation.nl voor onze gegevens.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen