Riemer & Walinga schenkt Vereniging Historisch Ermeloo duizendste boek

Gert Schuurman, Beppie Koopmans en Tine en Heerco Walinga.
Gert Schuurman, Beppie Koopmans en Tine en Heerco Walinga.
Foto: Grietje-Akke de Haas

Een mijlpaal, dat was het vandaag, donderdag 2 februari, voor de Vereniging Historisch Ermeloo (voorheen Oudheidkundige Vereniging Ermeloo, hierover later meer). De Vereniging mocht namelijk het duizendste boek in ontvangst nemen, dat is geschonken door Boekverkoopers Riemer & Walinga. Het gaat om het boek Schapenpad, dat is geschreven door Francisca Schippers en Mariska van Vondelen. Heerco en Tineke Walinga namen namens hun dochters Elise en Marieke de honneurs waar voor de officiële overhandiging.

Bibliotheek
Dat de Vereniging Historisch Ermeloo boeken spaart over de gemeente Ermelo zal niemand verbazen. Die krijgen een mooie plek in de bibliotheek van de Vereniging die zetelt in De Fabriek, sinds het voorjaar van 2022 hun ‘clubhuis’ aan de Hamburgerweg 189. De werkgroep Documentatie met Aristien Egbertzen als coördinator en leden Gert Schuurman, Gerard Heemskerk en Beppie Koopmans, is onder meer verantwoordelijk voor de bibliotheek.

Geen oud boek
Gert Schuurman vertelde: “Alle boeken die we hebben worden genummerd. Zodoende kunnen we bijhouden hoeveel boeken we hebben.” Schapenpad kwam in november 2022 op de markt. Volgens het auteurs-duo is het een aangrijpend boek over het herdersleven, rouw, verlies, vriendschap, hoop en dromen, klik HIER voor eerdere berichtgeving. Maar dat is toch geen historisch-, laat staan een oud boek?

Kosteloos
Gert legde uit: “Als werkgroep houden wij ook rekening met de toekomst, niet alleen met het verleden. Zo vragen wij ons regelmatig af: ‘Zou dit over pakweg 20 á 30 jaar zo interessant zijn, dat wij het nu moeten vastleggen voor de toekomst?’. Het boek Schapenpad wilden wij graag hebben en Riemer & Walinga was bereid het ons kosteloos te schenken.” Van de overhandiging werd dan ook een klein feestje gemaakt met koffie en gebak.

Vrije inloop
De bibliotheek in De Fabriek is niet openbaar in die zin dat er boeken kunnen worden geleend, licht Gert toe. “Wie evenwel interesse heeft in een bepaald boek kan iedere eerste woensdag van de maand tussen 9.30 11.30 uur hier komen, dan is er vrije inloop. Belangstellenden kunnen het boek lezen en eventueel kopietjes maken van bladzijden.”

  • Een overzicht van welke boeken de bibliotheek in De Fabriek in haar bezit heeft is te vinden op de website van de Vereniging Historisch Ermeloo.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen