Koen Bikker van De Klokbeker wint Ermelose voorleeswedstrijd

Foto: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Koen Bikker van De Klokbeker is woensdag 1 februari de voorleeskampioen van de alle scholen uit Ermelo. Deze lokale voorleeswedstrijd wordt jaarlijks door Bibliotheek Noordwest Veluwe georganiseerd. Koen mag Ermelo vertegenwoordigen in de regiofinale. Wie weet wordt hij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023.

Dit bericht Bibliotheek Noordwest Veluwe.

Enthousiaste fans
Alle schoolkampioenen werden aangemoedigd door het publiek vol enthousiaste fans. De kandidaten lazen om beurten een paar minuten voor uit een zelfgekozen boek. Na het voorlezen was het tijd voor wat gekkigheid met een spannende Boekenbingo. Dit gaf de juryleden tijd om te overleggen en een winnaar te kiezen.

Zeer positief
Wethouder Hamstra, dorpsdichter Erik Slagt en schrijfdocente Mieke van Rinsum waren zeer positief over het hoge niveau van leesvaardigheid van de kinderen. Zij letten vooral op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Zij waren het unaniem eens over wie de winnaar zou worden. De juryvoorzitter strooide met complimenten en elk kind mocht naar huis met een oorkonde en een cadeautje namens de bibliotheek.

Eén van de negen
Koen las een fragment voor uit het boek Dader op het spoor- de ontvoerde schat van M.G. Leonard. De jury roemde zijn voorleeskwaliteiten. Koen zal één van de negen deelnemers zijn van de regiofinale die dit jaar in Barneveld wordt gehouden.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is dé spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 & 8. Dit jaar is het extra feestelijk omdat het de 30e keer is dat de Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd. De voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Bibliotheek Noordwest Veluwe, Stichting Lezen en de Nederlandse Boekenbon.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen