Deel 22: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: eigen foto

Dat Renate Goossensen vanuit Ermelo ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Zij houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 22 waarin Renate schrijft over kwetsbaarheid. Klik HIER voor eerdere afleveringen.

Kwetsbaarheid…

Rare periode
Eerlijk gezegd wist ik niet zo goed wat ik jullie wilde gaan vertellen deze maand. We zitten namelijk in een rare periode waarin ons huis te koop staat en er verder weinig gebeurt in de winter. Alles staat er netjes bij voor de aankomende bezichtigingen, alleen mag het zonnetje zich wel iets meer gaan laten zien.

Tijd over
Voor het eerst had ik tijd over en ben ik mij verder gaan oriënteren voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Veranderingen toelaten in het nieuwe jaar, hoe ga ik dit doen? Als kind hield ik absoluut niet van veranderingen en eigenlijk nu nog steeds niet. Terugdenkend aan de kinderjaren op de basisschool, het was een ramp om iedere keer weer de overstap te maken naar een nieuw jaar, nieuwe leraar, nieuwe lesmethode en niet te vergeten de overgangen van de seizoenen. Gelukkig kan ik nu beter met veranderingen omgaan, dat moet ook wel als je gaat emigreren naar een ander land. En toch voel ik een verlangen dat in mij die schreeuwt dat ik mijn kwaliteiten beter moet gaan gebruiken. Na een periode waarin ik een goed lopende dansschool heb gehad, heb ik dit na tien mooie jaren achter mij gelaten.

Opleiding Kindercoach
Maar ik wil jullie eerlijk bekennen, ik mis de kinderen om mij heen. In al die jaren was ik dansdocent en de moeder eend van alle kinderen die onder mijn vleugels dansles kregen. Ik gun mijzelf ook weer die passie waar ik goed in was, niet op dansgebied maar wel het ondersteunen van kinderen op het soms lastige levenspad. Daarom ben ik met de opleiding Kindercoach begonnen, richtend op de Nederlandse kinderen. Hoe gaaf is het dat ik straks jonge kinderen, tieners en ouders kan helpen en dat op een creatieve manier. Hoe ik me ga richten op de Nederlandse kinderen? Dat ga ik jullie binnenkort vertellen!! Dus hou mijn blogs in de gaten! Met trots kan ik zeggen dat ik mijn eerste huiswerkopdrachten heb ingeleverd en dat dit is beloond met een eerste 10 in mijn leven!!

Mijn schrijversproces
Naast de opleiding zit ik druk in mijn schrijversproces. Uren achter elkaar sluit ik mezelf op en word ik meegezogen in mijn eigen creatieve brein. Eerlijk gezegd vind ik het ook echt wel heel erg spannend om alle woorden door jullie te laten lezen. Gelukkig heb ik lieve proeflezers die mij mooie feedback geven! Ik neem jullie graag mee in mijn schrijversproces en zullen er de aankomende maanden leuke acties komen op Facebook en Instagram (Renate Goossensen). En het zou heel leuk zijn als jullie dit volgen.

Doe ik het verkeerd?
Van de week heb ik me kwetsbaar opgesteld bij manlief omdat ik niet begreep dat mensen niet meededen aan mijn social media-actie… . Hoezo niet? Doe ik het verkeerd? Zitten mensen niet op mijn roman te wachten? Besta ik nu niet meer omdat ik 1200 km verderop woon? Is een boek lezen uit de mode? En daar zat ik dan met mijn gefrustreerde kop op de bank Married at First Sight te kijken. Trouwen met iemand die je helemaal niet kent! Dit heeft natuurlijk niks met mijn boek te maken, maar wel met een experiment. Het laat me zien dat het leven je er aan herinnert dat je niet alles in de hand hebt. Natuurlijk stap je zelf in het huwelijksbootje met iemand die je niet kent, en hebben mensen daar natuurlijk allemaal een oordeel over. Ik vind wel dat je ballen toont, en dit deed me dit beseffen dat het schrijven van een boek je ook kwetsbaar maakt. Ik heb de pen in de hand, maar heb ik niet jullie mening in de hand.

Media angst
Ik heb een behoorlijke media angst gekregen na alle Instagram en Twitter diarree die is ontstaan na onze tv-uitzending. Soms is het gewoon rot en is het wat het is. Al pratende met mijn partner leer ik mij kwetsbaar op te stellen en dat het oké is. Dat het oké is dat ik me teleurgesteld voel, maar dat die teleurstelling niet bij de ander ligt, maar bij mij, het zijn mij verwachtingen die ik heb gemaakt naar de ander toe. Maar lieve mensen, houden jullie van een beetje roman? Af en toe heb ik het idee dat ik fifty shades of grey aan het herschrijven ben!! Ik durf jullie eerlijk te bekennen dat ik er af en toe rode oortjes van krijg. Meer denk ik omdat ik mijzelf herken in de hoofdpersonage.

Wauw, bedankt voor de tip
Door het schrijven ben ik ook steeds meer muziek gaan luisteren. Gek eigenlijk dat je jarenlang uren achter elkaar muziek luisterde voor de dansschool. Ik kon geen nummer meer horen, omdat ik alleen maar de muziek aan het analyseren was. Al zingend en tellend was ik de coupletten en intermezzo’s aan het uittellen. Eerlijk gezegd doe ik dit helemaal niet meer. Tijdens het koken zing ik gewoon keihard mee, ja ik weet het zingen is niet echt mijn ding. In de dansschool zeiden de leerlingen dat ik misschien beter op zangles had kunnen gaan. Inderdaad deze opmerkingen krijg ik nog steeds thuis. Al met al word ik wel heel erg blij van muziek luisteren en heb ik van mijn lieve vriend Ennio Drost (danser en schrijver) de tip gekregen om een playlist te maken met mooie inspirerende muziekjes die ik tijdens het schrijven opzet. Wauw, bedankt voor de tip, want mijn vingers vliegen over het toetsenbord heen, de stallen zijn zo uitgemest en het eten staat in een half uur op tafel! Ik gebruik het eerlijk gezegd nu overal bij! Je kwetsbaar opstellen, laten we dat ajb iets meer doen, gewoon omdat je er mag zijn!

Bisous Renate

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen