Jacq’s Column: ‘Voor jou, drie mooie oefeningen om je lekker ontspannen te voelen’

Foto:

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds een tijdje kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er alweer één!

Opzij, opzij, opzij,
maak plaats, maak plaats, maak plaats,
wij hebben ongelofelijke haast.
Opzij, opzij, opzij,
want wij zijn haast te laat,
wij hebben maar een paar minuten tijd.

Ik liep zaterdag met dochter –beter gezegd hyper de pieper, ik ben zo dol op Sinterklaas-kleuter– door het dorp. Even naar de Hema, Riemer, wat ophalen bij Van Dam en kon helaas mijn kleuter niet langs de Intertoys slepen. En zoals je weet ben ik mijn ruggengraat nog steeds aan het trainen, dus vooruit, hééél even dan. Het was lekker druk in ons mooie Ermelo. Waar sommige mensen gezellig slenterden, liepen er ook roodhoofdige wandelaars snel met tassen door de straat.

We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.
We kunnen nu niet langer, we kunnen nu niet langer blijven staan.

Dat haasten is wel een dingetje hè voor veel mensen; ongeduldig, gas erop, geen tijd, alles snel. En druk in het hoofd!

Een andere keer misschien
dan blijven we wel slapen
en kunnen dan misschien als het echt moet,
wat over koetjes, voetbal en de lotto praten,
nou dag tot ziens, adieu het gaat je goed.
We moeten rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan.
We kunnen nu niet langer, we kunnen nu niet langer blijven staan.

Dit liedje van Herman van Veen kent iedereen denk ik wel. Het is nog steeds vaak nog aan de orde van de dag. Geheimpje lieve mensen van Ermelo, ik doe er ook wel eens aan mee hoor. Met als resultaat, knie gestoten, 2 dingen vergeten en zweet op mijn rug, slaat nergens op hè. Oké, lieve mensen van Ermelo, tijd voor een tegenhanger voor dat gekkenhuis gedrag!

Ermelo Zen
Jacq introduceert speciaal voor de Ermelo Nieuws Lezer, Ermelo Zen met in de hoofdrol: Jij!! Ik geeft je 3 mooie oefeningen die je direct kan toepassen om je lekker zen en ontspannen te voelen!

Oefening 1 Oortjes open!
Luister met aandacht naar alle achtergrond geluiden, een vogel, een blaffende hond in de verte, een krakende tak, de koelkast, en ook geluiden binnenin je; het kloppen van je hart, ruizen van je bloed. Geniet er eens van.

Oefening 2: Eet met verbinding
Eet vanavond met je partner, kinderen, vriendin, moeder of zus en heb eens een goed gesprek. Vraag oprecht wat de ander denkt en voelt en neem de tijd om bij jezelf na te gaan wat jij denkt en voelt. Neem ook de tijd om de smaak van je eten echt te proeven.

Oefening 3: Pakjes avond
Heb jij een vol hoofd, met veel gedachten? Vang je gedachten en pak ze denkbeeldig in, leg ze op een mooi plekje waar ze wachten tot jij tijd en zin hebt om met deze gedachten aan de slag te gaan.

Zo, dat zijn 3 hele mooie oefeningen hè! Wil je niet alleen een zen week maar ook een zen leven? Tja, ga dan op je dooie akkertje naar Riemer of bestel vanuit je luie stoel, of bed via www.myimperium.nl mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq. In dit boek leer ik het je echt!

En tot slot de tekst van Herman van zen speciaal voor Ermelo:

Relaxed, zen, chill,
Leuk je te zien, doe rustig aan,
wij hebben toch geen haast.
Kalm, rustig, ontspan,
want wij zijn nooit te laat
wij hebben zeeën van tijd.

Lekker hè!
GranVida
Jacq

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen