Jacq’s Column: ‘Lieve mensen van Ermelo, dit keer is het 100.000 keer relaxter’

Foto:

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er alweer één!

Dit keer pak ik het anders aan!

Nummer 1
Bij nummer 1 hadden we te maken met een fanatieke oude brombeer versus een schattig dromerig jongetje. Een jongetje met een concentratieboog die ver onder het gemiddelde zat van de goudvis. Dit was een hele fascinerende periode. Na 9 maanden had hij A en met 12 maanden B. Ik dacht dat dit kwam omdat mijn kind zo’n waanzinnig talent was en daardoor zo lekker snel klaar. Nu ik dit opschrijf denk ik dat er nog een optie is waarom de diploma’s zo snel in huis waren. Misschien had die serieuze brombeer niet meer zo’n zin in een dromerige goudvis –mmmmm– . Nou ja in ieder geval was ik er snel vanaf. En hij is nog steeds niet verzopen. Missie 1 geslaagd!

Nummer 2
Nummer 2 was een ander verhaal. Die ging samen met zijn neefje. Nu moet je weten dat nummer 2 van gezelligheid houdt, heel veel gezelligheid. Lekker chillen, kletsen, netwerken onder de andere half blote en natte kindertjes. Nummer 2 heeft ook een geweldige concentratie. Alleen zet hij dit talent helaas niet zo vaak in. Met als gevolg: onze clown deed er aanzienlijk langer over maar had wel ontzettend veel lol!

Nummer 3
Dit keer doe ik het anders. Nummer 3 en tevens gegarandeerd de laatste, is van een ander kaliber. Dat in combinatie met een nieuwe instelling die ik tegenwoordig heb, gaat het dit keer het helemaal goedkomen! Ik heb namelijk een paar dingetjes met mezelf afgesproken waardoor ik deze periode heel anders aanvlieg.

Ten eerste laat ik de tijd los. Het maakt me niks uit wanneer ze haar kurkjes af mag en mag afzwemmen, zolang ze maar niet verzuipt en het leuk vindt, vind ik het allemaal prima. En ik heb besloten dat ik het niet meer zonde vind van mijn tijd. Oh, waar nummer drie op les zit is 20 minuten met de auto om vervolgens nog eens 10 minuten lopen vanaf de parkeerplaats. Dan omkleden, drie kwartier op een randje zitten met klef zweet omdat het voor mensen in spijkerbroek net iets te warm is, weer omkleden, wat betekent een net iets te nat een kind in een onesie persen, 10 minuten lopen naar de auto, 20 minuten naar huis rijden, alwaar een uitgehongerd gezelschap van drie paarden, een hond, een man en nummer 1 en 2 op mij wachten.

Maar het boeit me niks! Ik ben lekker zen, rij er op mijn gemakkie heen, lekker wandelen over dat park, –wil je in dit speeltuintje? Prima kind-. Ik neem een boek mee of luister lekker een podcast en kijk genoeglijk naar nummer 3 in het water, –wel op het juiste moment duimpje omhoog steken, krijg later een verhoor van nr.3, zag je die duik mam? En die borstcrawl? Ja mop! Echt mega knap van jou, deed ook een duim omhoog hè-. Vervolgens doe ik het retourtje ook op mijn gemak en dat bevalt me prima!

100.000 keer relaxter
We hebben het hier uiteraard over zwemles. En ik kan je vertellen lieve mensen van Ermelo, dit keer is het 100.000 keer relaxter en je zal zien dat die meid ook nog zo haar zwemdiploma haalt. Hoe ik die verandering heb gefikst? En daar volledig OK mee kan zijn? Nou daar heb ik een aantal hele mooie theorieën en oefeningen en praktijkvoorbeelden van opgenomen in het boek van Kak naar Gemak met Jacq. Want er hebben veel mensen te doen met zwemles! En het grappige is dat je dit ook kan toepassen in je dagelijkse leven, met je kinderen, op je werk, met je vriendinnen, met je familie, en in welke andere situatie dan ook!

Vanaf deze week ligt het boek ook bij Riemer & Walinga! Dus beter dat je hem daar even ophaalt, of bestelt via de website Myimperium.nl of bol.com, want je leven wordt er echt veel leuker door hoor! En de zwemles wel helemaal!!

Gran Vida!
Jacq
Myimperium

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen