Jacq’s Column: ‘Mensen van Ermelo, we gaan ff lachen’

Foto: Jacquelien van de Hoef

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er alweer één!

FF lachen
Mensen van Ermelo, we gaan ff lachen.

  • Weet je waarom ik geen Chinese spullen in huis heb? Nee? Omdat ik die ni hao!😂
  • Tegenwoordig doe ik een kabab-dieet. Ik word elke week iets döner!😂
  • Hey, hoe noem je een mol die slordig eet? Een krui-mol!😂
  • Al dat voetbal op tv, weet jij waarom daar nooit bomen aan mee doen? Die zijn geschorst!😂
  • Wat vinden boeddhisten nou écht niet leuk? Als je Boedapest!😂
  • Nog eentje dan, Wat vraagt het ene paard aan het andere paard: ‘Do you want to merrie me?’ Nu zijn ze paard-ners.😂

Flauw?
Geniaal hè, die woordgrapjes. Ik zag het wel, jullie eerste reactie: ‘Flauw’. Maar was jullie tweede reactie niet dat toch de mondhoeken opkrulden? Om vervolgens te schaterlachen?!

Geniaal goed
Anyway, deze leuke grapjes kwamen niet uit mijn hoed, hoewel het goed gekund had, maar jatten gaat sneller. Deze geintjes zijn van Maaike, een super grappige meid die elke dag bij radio 538 een paar woordgrapjes maakt. En dat doet ze geniaal goed! Dat is niet standaard hè, een vrouw met een hele goede humor. Kijk maar naar de cabaretiers, dat zijn vaak mannen. Mannen maken grappen, hele goeie zelfs, vrouwen lachen daar dan om.

Allemaal (voor)oordeel
Vrouwen die grappen en grollen, mannen die naar zwemles gaan en de was doen, oma’s in korte rokjes, kinderen die hun kamer gewoon uit zichzelf opruimen, -dat laatste mocht je willen hè. Haha kans is klein maar dromen blijven dromen-. De politiek die het voor het hele volk hier doet, -haha ben echt op dreef vandaag-. En mijn sportjuf die zegt dat ik steeds sterker wordt, -da’s wel weer bloedserieus-.

Doe gewoon je ding
Maar even niet om het een of ander, waarom al die stigma’s, labels, en oordelen?! How cares? Waar maak je je druk om? Doe gewoon je ding en laat anderen dat ook lekker doen! Word je blij van en kost je stuk minder energie! Is echt lekker joh! Hoe je dat doet, je ding doen, no matter what, en ook de ander lekker in zijn waarde laten, lees je in mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq! Doe er je voordeel mee!

Oké tot slot nog een leuke Maaike-mop:

  • Wat zegt een hert met een zonnebril? Ik denk dat ik een ray-ben.😂

Gran Vida!
Jacq
Myimperium

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen