Jacq’s Column: ‘Vrouwen van Ermelo; het is jouw tijd en jouw leven hè!’

Foto:

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er alweer één!

Tijd voor jezelf
Wanneer heb jij nou echt voor het laatst helemaal alleen chill tijd genomen? Vakantie misschien, maar dan zijn ook de kids thuis, op vakantie dan? Ja maar dan doen we leuke dingen met het gezin. En nu alles weer naar school/ stage/ werk/ sporten/ zwemles en huiswerk maken is -haha dat laatste had je gedroomd hè- heb jij toch wel wat tijd voor jezelf? Nou uhh, nee niet echt.

Druk, druk, druk
Werken, sporten, huishouden, taxichauffeur zijn voor de sport en speel afspraken van de kids, sociale afspraken en regelingen. En voor je het weet plof je op de bank, sleep je je naar de douche en maak je een zachte landing op je kussen. Om vervolgens lekker lang wakker te blijven omdat je hoofd nog over uren draait.

Kom op vrouwen!
Lekker bezig hè! Kom op vrouwen van Ermelo! Dat pik je toch niet? Het is jouw tijd en jouw leven hè! Ja maar, ik heb een gezin, werk en gewoon veel verplichtingen, hoor ik je zeggen. Ja snap ik, en het is geen excuus om slecht voor jezelf te zorgen! Bij deze je overlevingskans vergrotende plan:

1) Wat van jouw enorme to-do- list -waar je een kamer mee kan behangen waarschijnlijk- is moeten en wat is mogen? Denk dat daarmee je to-do-list nog maar goed is voor 1 muurtje. Neem nu de ‘moet’ lijst door, wat kun je uitbesteden en wat kun je binnen 5 minuten doen? Hoppa, lijst is nog maar een A4tje. We gaan lekker! Zet nu op de moeten lijst: me-time. En zet ‘m bovenaan hè!

2) Me-time kan groots zijn zoals middagje in je eentje shoppen, lezen, wandelen, laten masseren, of een terrasje pakken bijvoorbeeld. Het mag ook klein zijn zoals 5 min alleen zitten en lekkere muziek luisteren of een podcast. -Naaahhh das grappig, ken je de Jacq van de Hoef podcast show al? Gewoon op iTunes en spotify, extra tipje van Jacq-  Maar ook een bos bloemen voor jezelf, een tijdschrift, mediteren, ff lekker uitgebreid op de bank liggen -wel de eventuele pubers aan de kant schuiven- òf, ook zo fijn, jezelf een compliment geven, een dankbaarheid lijstje maken of een hier ben ik trots op lijstje, een douche nemen met je favo schuim, ik kan nog wel ff doorgaan zo!

Dus geen flauwekul dat je geen tijd hebt, bla bla bla. We hebben allemaal 24 uur, dus of je nu 2 min, 30 min of 5 uur me-time neemt maakt niet uit, als je het maar doet!

3) Pas deze strategie toe op dagelijkse basis voor een lang en kwalitatief mooi leven. Even je laatste bezwaren weg nemen, komt ie:
Resultaat bij dagelijks me-time:

 • meer ontspannen
 • leukere mama
 • productiever
 • leukere partner
 • gezonder zijn
 • uitgerust
 • meer zin in je dag
 • minder stress
 • beter in je vel
 • positiever
 • beter omgaan met uitdagingen

Heb je nog even? Nou snel aan de slag met chillen! Lekkere tips hè, nou nog 2 dan:

1) lees dit niet alleen maar pas het ook toe.
2) nog veel meer goeie tips nodig? Koop mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq!

Gran Vida!
Jacq
Myimperium

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen