Stichting Salem Ermelo geeft Stichting ‘Bart Overwint’ rolstolbakfiets in bruikleen

Foto: eigen foto's

Stichting Salem in Ermelo heeft de Stichting ‘Bart Overwint’ een elektrische rolstolbakfiets in bruikleen gegeven. Woensdag 14 september is het voertuig op de locatie aan de Wilhelminalaan 18, officieel overhandigd aan Bart van Loo en zijn moeder Anita.

Dit bericht het bestuur van de Stichting ‘Bart Overwint’.

Op de fiets
Vorige week was de rolstoelbakfiets opgehaald in Haarlem, zodat Bart en zijn moeder naar de plek voor het officiële moment konden komen fietsen. In aanwezigheid van de bestuursleden van Stichting Salem; Willem Veldhuizen en Peggy Beekhuis-Balkema met partner, vond de officiële overhandiging plaats.

Wens
Jan Kraaij had eerder aangegeven namens Stichting Dorpsgolf Ermelo een Ermelo’s doel te willen sponsoren. Hij vernam van ‘Bart Overwint’ en de wens van deze Stichting voor een elektrische rolstolbakfiets. Daarop bracht hij het bestuur van de Stichting ‘Bart Overwint’ in contact gebracht met Stichting Salem. Die besloot aan Bart en zijn moeder een elektrische rolstolbakfiets in bruikleen te geven zo lang ze er gebruik van kunnen en willen maken.

‘Bedankt!’
“Een bijzonder moment”, noemde het bestuur van de Stichting ‘Bart Overwint’ de officiële overhandiging. “De elektrische rolstolbakfiets heeft de wereld van Bart en zijn ouders weer een stuk groter gemaakt. Zo verplaatsen ze zich niet alleen door met de rolstoel te lopen en door te rijden in de nieuwe rolstoelbus, maar kunnen ze nu ook heerlijk overal naartoe fietsen. Zo zijn afgelopen zaterdag op het bankje in de bak nog een nichtje en neefje meegefietst van Putten naar een familiefeest in Harderwijk. Met papa achter het stuur, wat een feest was het! Wat zijn wij trots op Ermelo, op Stichting Salem en alle donateurs en sponsors van Stichting ‘Bart Overwint’, die het leven van Bart zo leefbaar en aangenaam maken. Bedankt!

Over Bart
Bart die werd geboren op 6 januari 2017 maakte zo’n goede start. Maar nog geen twee maanden voor zijn vierde verjaardag werd hij ernstig ziek door een Meningokokken type W sepsis; met verstrekkende gevolgen. Van Meningokokken die hersenvliesontsteking veroorzaakt hebben de meeste mensen wel eens gehoord; van bloedvergiftiging en de gevolgen hiervan echter veel minder. “Sepsis is een ander woord voor bloedvergiftiging en Meningokokken is een bacterie”, zei moeder Anita in januari dit jaar.  “Door deze bloedvergiftiging is er veel schade aangericht aan en in Bart zijn lijfje.”

Zo zijn er meerdere amputaties nodig geweest. “Bart zijn linkerhand bijvoorbeeld is geamputeerd, die werd helemaal zwart. Van zijn rechterhand mist Bart van de 4 vingers de bovenste 2 kootjes en van zijn duim het bovenste koot. Ook aan zijn voeten zijn al amputaties uitgevoerd, links 2 tenen geheel en van de andere 3 tenen een gedeelte en aan zijn rechtervoet heeft hij nog van 2 tenen een gedeelte over. Bovendien is er zoveel schade is ontstaan in het bot van zijn rechtervoet dat ze deze ook nog moeten amputeren tot 15 centimeter onder de knie. Ook is een gedeelte van zijn kuitspieren doodgegaan door de bacterie en hebben ze die daarom ook moeten verwijderen.

Daarnaast heeft Bart meerdere huidtransplantaties nodig gehad, en deze zullen in de toekomst ook nog vaker nodig zijn omdat de huid niet lang mee kan groeien en ook de littekens die hij aan de bacterie heeft overgehouden groeien niet goed mee. Dit kunnen jullie niet zelf blijven dragen zei Arie van Buuren. Samen met naaste familie en vrienden van Bart richtte hij de Stichting ‘Bart Overwint’ op, die ons als familie wil helpen met de financiële zorgen die wij door de gevolgen van Bart zijn ziekte erbij hebben gekregen.” Klik HIER voor het volledige artikel.

Wil jij een vriend worden van Bart?
Doneer jaarlijks €50,-, dan ben je een vriend van Bart en ontvang je jaarlijks een leuke kaart.
Wil je meer geven? Dat kan. Om Bart zijn beste vriend te worden doneer je €100,- per jaar. Dan nodigt Bart je graag uit op visite, zodat je hem ook kan ontmoeten.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen