Jacq’s Column: ‘Denk jij nou: ‘zoiets overkomt me echt niet!’

Foto:

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er alweer één!

Whatsapp fraude!
Nu.nl meldde vorige week het volgende: Arrestatie na Whatsapp fraude! Bij vriend-in-noodfraude benaderen de oplichters een slachtoffer via WhatsApp en doen zich voor als een vriend of familielid. In het gesprek vraagt de oplichter snel om geld, bijvoorbeeld omdat er zogenaamd een rekening moet worden betaald of een vliegticket moet worden gekocht.

Geldezel
Slachtoffers boeken vervolgens geld over in de veronderstelling dat zij een vriend of familielid helpen, terwijl het geld in werkelijkheid wordt overgeboekt naar een rekening van een zogenoemde geldezel. Dit zijn mensen die hun bankrekening beschikbaar stellen aan criminelen, vaak tegen een kleine vergoeding.

Landelijk actief
De drie verdachten zijn tussen de 22 en 25 jaar oud. Bij doorzoekingen van hun woningen werd onder meer een vuurwapen aangetroffen. Meerdere telefoons, simkaarten en bankpassen zijn in beslag genomen. Volgens de politie waren de drie verdachten landelijk actief. Naar schatting hebben ze met de fraude minimaal 100.000 euro buitgemaakt, al is dat nog ‘een voorlopige en voorzichtige schatting’.

Verschrikkelijk
De reacties onder dit bericht liepen nogal uiteen, de een zegt: ‘welke domme ezel trapt daar nou in’, de ander zegt: ‘ahhh wat erg, dit is mijn oma ook overkomen’. Het is inderdaad verschrikkelijk als zoiets gebeurt. Je denkt iets goeds te doen voor iemand die je kent en dan blijk je keihard van je centjes beroofd te zijn.

Ach…
Ik vraag me dan altijd af: ‘wat gaat er in die gasten om dat je dit doet? Tijdens mijn SPH studie heb ik onder meer criminologie gestudeerd: super interessant! Niet dat je meteen vol liefde de dader kan bekijken, ofwel het Stockholmsyndroom, zo van: ‘ach, voor hem of haar is de energie ook een stuk duurder geworden’. Maar je snapt wel beter waarom iemand deed wat hij heeft gedaan.

Verliezers
Uiteindelijk zijn er altijd verliezers; het slachtoffer, de vriend of familie die zij dachten te helpen, de daders zelf en hun familie, In dit geval drie jonge jongens die nu vervolgd worden. Maar ook de politie en Justitie, die een bult werk krijgen en wat dan weer betaald wordt door jou en mij. Dus verliezers overal in dit verhaal.

Doe je dat weleens?
Denk jij nou: ‘zoiets overkomt me echt niet!’ Dat hoop ik voor je! Ik denk dat in zo’n situatie vertrouwen op je intuïtie met een gezonde dosis verstand jou heel vaak uit de problemen zou helpen. Doe je dat weleens? Luisteren naar je intuïtie, maar ook je gezonde verstand gebruiken? Het helpt je namelijk niet alleen uit de problemen, maar het geeft je ook richting in je leven. Je weet dan welke keuzes goed voor jou zijn en welke niet. Waar jouw grens ligt en waar de grens van die ander zit. Je geeft richting aan je leven, maar door gebruik te maken van gezond verstand in combinatie met intuïtie zorg je ook dat je op het goede pad blijft! En dat maakt je leven zeer aangenaam! Ik kan het je aanraden!

Hoe je dat doet?
Wil je nou weten hoe je dat echt doet? Je intuïtie en je gezond verstand gebruiken in je dagelijks leven? Dan wordt het toch echt tijd dat je mijn boek gaat lezen, van Kak naar Gemak met Jacq.

Gran Vida!
Jacq
Myimperium

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen