Tip: Kunstroute Noordwest Veluwe, ook Aalt Hijmissen uit Ermelo doet weer mee!

Aalt Hijmissen.
Aalt Hijmissen.
Foto: Grietje-Akke de Haas

In het weekend van 17 en 18 september exposeren kunstenaars uit Ermelo, Harderwijk en Hierden tijdens de Kunstroute Noordwest Veluwe 2022, in hun eigen atelier hun werk. In Ermelo doen maar liefst 14 kunstenaars mee. Ook Aalt Hijmissen die vorig jaar zijn debuut als kunstschilder maakte bij de Kunstroute Noordwest Veluwe.

Op zaterdag 17 september van 11.00 tot 17.00 uur zijn de schilderijen van Aalt te bewonderen bij Scholten Reclamestudio aan de Putterweg 37 in Ermelo, die speciaal voor dit doel ruimte ter beschikking stelt.

‘Still got the music’
Hoewel Aalt het afgelopen jaar erg druk was met het 50-jarig jubileum van voetbalvereniging FC Horst, is hij er niettemin in geslaagd 5 nieuwe schilderijen te maken die deel uitmaken van ‘Still Shining’, een eerder gemaakte serie van 20 schilderijen (klik HIER voor eerdere berichtgeving).

‘Nog lang niet klaar’
“Ik ontwikkel me nog steeds als kunstschilder”, zegt Aalt. “Wat dat betreft ben ik nog lang niet klaar met schilderen.” Nog steeds zijn roestende klassieke auto’s uit de jaren 1940/’50 die geregeld op een verlaten plek staan, een inspiratiebron voor Aalt. “Wie weet stap ik misschien over een jaar wel over op een ander onderwerp. Maar dan moet het wel iets zijn wat me op een of andere manier raakt.”

Ziekenhuis St Jansdal
Met dit onderwerp dat de rode draad vormt in de serie ‘Still Shining’ heeft Aalt namelijk nog steeds wat. Omdat hij zijn werk graag laat zien aan een breed publiek doet hij mee aan de Kunstroute Noordwest Veluwe. Net als dat Aalt in oktober, november en december exposeert in ziekenhuis St Jansdal.

Gallery Aaldering
Bovendien exposeert Aalt in de eerste 3 maanden van volgend jaar bij Gallery Aaldering in Brummen. Want waar passen de schilderijen van Aalt beter dan in dit familiebedrijf met een passie voor klassieke auto’s. Aalt grijnst: “Ik ben op een dag met 3 schilderijen van mij in de auto ernaartoe gereden. Eenmaal binnen liep ik Nico Aaldering tegen het lijf en heb ik hem aangesproken. Hij luisterde aandachtig en vervolgens was het allemaal zo geregeld.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen