Jacq’s Column: ‘Heb jij een ook zo’n flubberende ruggengraat?’

Foto:

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er alweer één!

Top idee?
‘Ahhh wat schattig’
, zegt dochterlief van 5 terwijl ze naar een cavia wijst. Je weet wel, zo’n eentje met schele ogen, slablaadjes oren en stoffer en blik hielen. Maar echt te dottig! Zeker schattig zeg ik, en sleep haar inmiddels iets tegenstribbelende armpje mee door de dierenwinkel richting uitgang. Ik kwam voor ontstoken oogzalf voor de poes, heb nu kluifjes, poezensnoepjes, 2 piepende rubber kippen en een protesterende kleuter in mijn handen. Fijn, was echt top idee dit.

Flubberende ruggengraat
Dochterlief laat mij inmiddels een eenzijdig debat horen waarom die cavia echt mee moet, en dat ze er écht heel goed voor gaat zorgen. Ik heb op het gebied van dieren een groot hart, maar een flubberende ruggengraat. Aangelopen poesjes, aangeleverde konijnen en hamsters en een oproepje dat er 4 hele zielige kipjes een nieuw 5⭐️huisje zoeken. En ja hoor, Jacq heeft ze al geadopteerd. Gelukkig heeft manlief op dat gebied meer ruggengraat en ik voel dat er gedoe van komt als ik nu tegen dochter en de schele ja zeg.

Genetisch
Mijn zusje is daar verstandiger in. Onze oudste zoon had ooit een hamster, was verjaardagscadeautje hè, kon ruggengraat niets aan doen. Maar goed, neefjelief wilde ook een hamster. De zwakke ruggengraat bleek genetisch, want mijn zusje stemde in! Wél met de voorwaarde dat neefjelief eerst een hamster 24 uur moest verzorgen om te zien of hij deze verantwoordelijkheid wel aankon.

Dood
Zo gezegd zo gedaan, neefje belt mijn zoon: ‘Mag jouw hamster bij mij logeren?’ Ja hoor, want geen ruggengraat, neefje haalt hamster en die wordt verwend, zusje belooft na 8 uur neefje een hamster, want toch geen ruggengraat. De volgende ochtend vroeg belt neefje zoon, ‘Sorry je hamster is dood!’. We hebben Pica (de hamster) een prachtige afscheidsdienst gegeven, met een grafje, een anekdote, een kruis van ijsstokjes én hele mooie liederen. Want geen ruggengraat. De hamster voor neefje is er niet gekomen, de man van zusje heeft wel ruggengraat, en zoonlief heeft geen nieuwe hamster genomen, heeft dezelfde ruggengraat waarschijnlijk van vader..

Toch ontwikkelbaar
Ik loop na het afrekenen van alle neven artikelen zonder extra cavia de winkel uit! Zal ruggengraat dan toch ontwikkelbaar zijn? Heel veel is wél ontwikkelbaar zoals grenzen leren trekken, zelfvertrouwen en juiste keuzes maken. Hoe je dat doet leer ik je in mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq. En dat het succesvolle informatie heeft is bewezen. Ik heb namelijk nu een paar dagen later nog steeds geen cavia!

Gran Vida!
Jacq
Myimperium

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen