In file fietsen over Telgterweg naar Oogstfeest Ermelo

Natuurlijk is het fietsverkeer de afgelopen jaren flink toegenomen. Maar vandaag, zaterdag 20 augustus, waren er wel bijzonder veel fietsers op de Telgterweg tot de rotonde om rechtsaf te slaan naar de Oude Nijkerkerweg. Ofwel, het was vanuit het centrum bijna file fietsen om een bezoekje te kunnen brengen aan het Oogstfeest Ermelo dat plaatsvond op het erf van Eibert Kuiper.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Droog en stoffig
Het was dan bij vlagen ook erg druk bij het Oogstfeest waar van jong tot oud zich opperbest vermaakte. Door de aanhoudende droogte was het flink stoffig op het terrein. Waar vooral de in sandalen gestoken blote voeten zwart van werden. Zo nu en dan zorgden bepaalde activiteiten voor flinke stofwolken, zoals de Friese paardenshow of het ploegen met de tractor. Er was echter vrijwel niemand die daarom maalde, want het publiek had het erg naar de zin.

‘Ik ben er gek op’
Zoals een man die na twee jaar van afwezigheid van het Oogstfeest door corona, eindelijk weer zijn bakje kruudmoes kon verorberen. “Heerlijk”, liet hij zich het goedje lekker smaken, “ik ben er gek op.”

Relaxte sfeer
Opvallend was de relaxte sfeer bij de diverse kraampjes. Bij de kraam waar honing werd verkocht en manden gevlochten bijvoorbeeld. Zowel de kraamhouders als hun klanten, zaten op hun stoelen gezellig met elkaar te kletsen. “We genieten ervan”, riepen ze eensgezind.

Boerenzakdoeken en pamfletjes
Wie wellicht had verwacht dat het Oogstfeest door boeren zou worden aangegrepen om fel actie te voeren tegen het stikstofbeleid, kwam bedrogen uit. Wel bemande de jonge Marc van Malestein een kraam met uit de kluiten gewassen boerenzakdoeken en pamfletjes met de redenen waarom boeren protesteren. “Ik heb er al honderd verkocht”, illustreerde hij de steun aan de boeren. Daarnaast voerde hier en daar een tractor prominent de boerenzakdoekvlag.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen