Jacq’s Column: ‘Paardenstront is vanaf vandaag geld waard!

Foto:

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er weer één!

Je kunt van kak ALTIJD gemak maken. Dat was de conclusie van mijn hersenspinsels deze week. Ik heb namelijk hele gesprekken met mijzelf. Dit herken je vast wel.

Mee eens buuf!
Zo werd ik recent aangesproken door een hele lieve overbuurvrouw. Ze zei dat ze mijn column heel leuk vond. De titel van mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq trouwens ook. Zelf ervaart ze ook kak in haar leven, maar dan letterlijk voor de deur. Dit is afkomstig van paarden die door de straat lopen en onderweg een groot excrement als aandenken neerleggen. Wat de ruiter vervolgens in zijn originele vorm laat afkoelen zodat het langzaam verteert. Niet netjes zegt de lieve buurvrouw terecht! Zeker niet, mee eens buuf!

Asociaal?
Het blijkt alleen niet zo asociaal gedrag te zijn als wellicht wordt gedacht. Volgens advocaten Schelsttaete in een artikel voor Horses.nl, staat in het wetboek dat een ruiter zittend op het paard, lopend naast het paard, of rijdend met kar achter het paard een bestuurder is, die eventueel gevallen mest op de openbare weg NIET hoeft op te ruimen. Dit is namelijk een taak van de gemeente, tenzij deze een speciale APV (Algemene Plaatselijke Verordening) heeft aangevraagd.

Geen schep, bezem en kruiwagen
Van het paard afstappen kan tot gevaarlijke situaties leiden. Daarnaast hebben ruiters over het algemeen geen schep, bezem en kruiwagen in hun zak mee, wat de praktische kant nogal belemmert. Het blijft natuurlijk een feit dat het wel zo netjes is als je daarna nog even terugfietst om het alsnog op te ruimen.

Leuke feitjes
In het kader van samen leven en duurzaamheid heb ik nog een paar leuke feitjes over paardenmest. Let op, want als je dit weet, wil je sowieso paardenmest hebben. Er zal na het lezen van deze column waarschijnlijk een gekte uitbarsten van mensen die paardenmest met een aardappelschilmesje van de straat afschrapen. Of ze zoeken met een plastic zakje stiekem een manege op, in de hoop een paar drollen te kunnen scoren. De ludieke Ermelo Nieuws lezer en de echte ondernemer gaan nu flink inslaan denk ik, want paardenstront is vanaf vandaag geld waard! U leest het goed! Neem deze feiten mee in het marketingplan en het kan niet ‘mest’ gaan!

Geheim ingrediënt
Paardenmest heeft immers een extreem hoge voedingswaarde waardoor planten in volle bloei komen te staan. Daarnaast heeft paardenmest een geheim ingrediënt, namelijk magnesium. Als je paardenmest mengt met grond wordt deze zó rijk, dat alles er op zal bloeien. Paardenmest maakt daarnaast kleigrond luchtiger, trekt nuttige bodemdiertjes aan en neutraliseert de zuurtegraad van de grond.

Zo!
Zo! En dat bruine goud kun je dus gewoon bij de buurvrouw op straat vinden hè! In wat een rijk land leven we toch. Maar bij deze beloof ik plechtig de mest die mijn paarden hebben laten vallen op onze straat, keurig op te ruimen. Tenminste, als ’t al niet gejat is als ik terugkom. Verder wil ik mijn lieve buurvrouw bedanken voor de inspiratie!

Voorbeeld
Bovenstaand verhaal is een klein voorbeeld waaruit blijkt dat de conclusie van mijn hersenspinsels steeds opgaat. Je kunt altijd van kak gemak maken. En hoe je dat doet, in elke situatie; dat kun je lezen in mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq.

Gran Vida
Jacq
Myimperium
www.myimperium.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen