Jacq’s Column: ‘Ben jij ook zo klaar met zulke vriendschappen?’

Foto: Jacquelien van de Hoef

Hey allerleukste jij! Als je een trouwe Ermelo Nieuws lezer bent, zag je mij al een paar keer voorbij komen. Jacq is de naam, of Jacquelien van de Hoef, voor als je mij nog niet goed kent. Sinds kort kun je wekelijks een column van mij lezen. Hier komt er weer één!

Poep
We staan buiten nog even na te kletsen, ze pakt ondertussen haar telefoon, beantwoordt een berichtje. Ze kijkt moeilijk, een beetje de poepstand, maar als hij blijft hangen, de poep dan hè… .

Niet heilig
Esther zucht. ‘Oké, irritant’, zegt ze. Ze houdt een pleidooi over vriendinnen die dom doen, zelf zegt ze ook niet heilig te zijn, om dat te bevestigen met allemaal super sociaal en maatschappelijk perfect gedrag, (omg vrouwen van Ermelo, wij zijn zo goed in zelfreflectie…).

Écht nooit
Zo stuurt Esther ALTIJD een appje als iemand ziek is, een spannende dag heeft of zwaar. Uiteraard roddelt Esther écht nooit en is ze altijd steunend in een gesprek met een vriendin, zonder oordeel natuurlijk hè. Oké, we dwalen af. Terug naar Esther en haar zucht en irritatie over het berichtje.

Ontzettend jaloers
Het zit zo; ze heeft twee hele goeie vriendinnen, maar die zijn onderling ontzettend jaloers. Beide vragen ze bewust aandacht van Esther. De ene stuurt steeds foto’s van hoe fantastisch het leven is en hoe leuk ze vooral óók is. De ander schrijft berichtjes waarin ze laat zien dat haar leven nóg leuker is. En ze willen beiden constant bevestiging van Esther. Dat ze wél leuk zijn en dat ze het wel goed doen. Eigenlijk trekken beide vriendinnen constant aan haar. Soms wordt ze er gek van en is ze er helemaal klaar mee. ‘Ik stop met die vriendschap’, zegt ze dan. Om vervolgens toch maar weer contact op te nemen omdat het ook wel dierbare vriendinnen zijn.

Rivalen
Onderling zijn die vriendinnen echt een beetje rivalen. Heeft de ene iets nieuws, wil de ander dat ook. En beide roeptoeteren al in de verte om aandacht en of Esther alsjeblieft even tijd voor ze heeft.

Interessant
We hebben het hier over een zeer ingewikkelde vriendschap, die toch ook wel weer wat oplevert. Zeker als je ze apart hebt zijn het echt beide super leuke vriendinnen. Ze hebben altijd wel weer een hoop te vertellen en zijn altijd op de hoogte van het laatste nieuws. Zowel wat er gebeurt in Ermelo en omgeving, maar ze weten ook altijd alles van vriendinnen van Esther. Dingen die zij zelf nog niet eens wist. Dat maakt ze toch ook wel interessant.

Herkenbaar?
Herken jij zulke vriendschappen? Wat zou jij doen als je vriendinnen had die zo met elkaar en met jou omgaan? Zou je er klaar mee zijn? En zou je ze gewoon recht in hun face zeggen dat je geen vriendinnen meer wilt zijn? Of zou je het accepteren, en je schouders ophalen?(ff kijken hoe jou reflectie is…).

Van Kak naar Gemak met Jacq
Vriendschappen zijn mooi, maar ze kunnen ook veel met je doen. Wil je leren hoe je vrij en blij kunt omgaan met vriendschappen? Check dan mijn boek van Kak naar Gemak met Jacq.

Fictieve naam
Esther is overigens een fictieve naam. Ow ja, je kent die vriendinnen wel denk ik. De éne heet Facebook en de andere Instagram. Stuur je wel ff een hartje of like? Word lid, volg mij én: delen wordt zeer gewaardeerd.

Gran Vida!
Jacq
Myimperium
www.myimperium.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen