Familie Sultani uit Ermelo blij met cadeau van anonieme gever

De uitreiking op donderdag 12 mei.
Foto: gemeente Ermelo

De familie Sultani uit Ermelo ontving een 60-badenkaart van een gulle gever die graag anoniem blijft. (Klik HIER voor eerdere berichtgeving). Deze gever bedacht de naam voor het nieuwe sportcentrum in Ermelo en geeft zijn cadeau aan een vluchtelinggezin.

Dit bericht VluchtelingenWerk.

Gekozen door het lot
“Marlina (maatschappelijk begeleider van VluchtelingenWerk, red.) vertelde mij dat ze verschillende gezinnen op de lijst hadden gezet. Het lot heeft ons uitgekozen.” Sediqullah Sultani en zijn vrouw hebben vijf kinderen. Toen hij hoorde dat hij de 100-badenkaart in ontvangst mocht nemen ging hij samen met zijn achtjarige zoon naar de onthulling van de naam van het nieuwe sportcentrum. “Mijn zoon kan al heel goed zwemmen, hij heeft net zijn diploma gehaald”, zegt Sadiqullah glunderend.

Druk gezinsleven
Zes jaar geleden is Sediqullah van Afghanistan naar Nederland gevlucht. Hij heeft twee jaar gewacht tot zijn gezin via gezinshereniging ook naar Nederland kon komen. “Mijn vrouw kan niet zwemmen. Ik wel, ik heb mijzelf dat geleerd in Afghanistan.”

Tot vijf maanden geleden werkte Sediqullah bij een productiebedrijf in Harderwijk. Hij werkte daar met plezier, maar moest stoppen om er voor zijn gezin te zijn. “Onze jongste zoon van twee werd ziek. Nu gaat het gelukkig beter met hem en ik heb alweer twee sollicitatiegesprekken gehad. Het liefst wil ik werken als mechatronisch monteur, daar ben ik voor opgeleid.” Nu werkt Sediqullah als vrijwilliger bij de kringloop en repareert hij elektronische apparaten.

We gaan het liefst ieder weekend naar het zwembad

Dol op zwemmen
Dat VluchtelingenWerk dacht dat ze de familie Sultani blij konden maken met een 60-badenkaart is niet gek: het is niet de eerste keer dat het gezin een badenkaart bij het zwembad in Ermelo heeft. Twee jaar geleden kocht Sediqullah zelf een 100-badenkaart, speciaal voor zijn kinderen, omdat ze zo veel van zwemmen houden. Het gezin is goed bekend bij het zwembad: “We gaan het liefst ieder weekend naar het zwembad. Je moet eigenlijk reserveren van tevoren, maar we gaan vaak in een opwelling. Gelukkig is het meestal wel rustig en dan mogen we gewoon naar binnen.” In de zomer gaat het gezin ook wel eens met elkaar naar het strand toe. “Dan gaan we met de auto. Het is heel gezellig samen, net alsof we op vakantie zijn.”

Bedankt!
De familie is blij met de badenkaart en wil de anonieme gever via deze weg laten weten dankbaar te zijn voor het cadeau. Deze badenkaart is in goede handen bij de familie Sultani.

Lijkt het je na het lezen van dit artikel leuk om vrijwilliger te worden bij VluchtelingenWerk? Neem dan contact op met teamleider Anneke [email protected]

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen