Deel 13: Hoe gaat het nu met Renate Goossensen die geëmigreerd is naar Frankrijk?

Foto: eigen foto's

Dat Renate Goossensen vanuit Ermelo ging emigreren naar Frankrijk samen met Bart en kinderen Jaya en Tara en de honden, was voor veel mensen een complete verrassing. Zij houdt ons echter graag op de hoogte van het reilen en zeilen van de nieuwe start! Vandaag deel 13. Klik HIER voor eerdere afleveringen.

Het Gras groeit hier hoger dan alle buren bij elkaar!

Beschermde plantsoort
Het schijnt dus dat de orchidee een beschermde plantsoort is in Frankrijk. Dit werd ons verteld tijdens een wandeling die we met onze buren hadden gemaakt, nadat we daar hadden geluncht. Ik hou van bloemen, maar ken ze geen van allen bij naam, behalve de tulp natuurlijk. En ja hoor daar stond de orchidee! Al prachtig paars stond die te stralen in de weide. Ik herkende deze bloem maar al te goed…,van de week heb ik nog een heel boeket voor mezelf geplukt😊 Oké ik heb het begrepen! Ik kan niet zomaar overal bloemen plukken. Ik hou het voor nu maar bij de margrietjes in eigen tuin.

De eerste plons
Het gras groeit hier hoger dan alle buren bij elkaar. We worden er gek van. De paardenweide wordt steeds korter maar het omliggende gras lijkt wel alsof het pokon regent. Voor het eerst maken wij hier de lente mee. Een lente met zomerse temperaturen. Welke temperaturen staan ons deze zomer te wachten als het nu al 30 graden is. Gelukkig hebben Bart en ik het zwembad bevrijd van alle algen en hebben de meiden al hun eerste plons gemaakt op mijn verjaardag. Ik durfde het nog niet aan, ja ik ben ook een jaartje ouder geworden.

Voelt goed
Het voelt goed om 38 te zijn. Klinkt raar maar ik voel dan ook echt dat ik een jaartje ouder ben. Mijn eerste verjaardag in Frankrijk is niet groots gevierd, maar hebben Bart en de meiden mij flink verwend. Ik kon zelfs tot half 9 in mijn bed blijven liggen. Een dagje de stallen niet doen is ook een verwennerij, even geen paardenpoep.

Groene hulk
Maar gelukkig genieten we iedere dag steeds weer van de paarden. Iedere dag hebben Jet en ik even een knuffelmomentje en staan er drie jaloerse honden achter me om te zien hoe ik die grote dinosaurus knuffel. Reus is het er nog steeds niet mee eens, maar ze accepteren elkaar wel. Beer en Reus blijven echte drijvers en draven de paarden bij elkaar en de kinderen uit het zwembad. Als de hele familie maar bij elkaar is, dan kan er pas rustig gelegen worden door de honden. Mees daarentegen die graaft alle ‘vers de terre’ uit de grond en houdt die die van vers gemaaid gras en camoufleert die zich iedere keer tot de groene hulk.

Beetje trots
We leven hier zo in de natuur en genieten we van elk moment als we met de dieren werken. Van de week hebben Tara en ik te paard een rondrit gemaakt onder begeleiding van onze vriend Philippe. Als je dit een jaar geleden tegen me had gezegd dat dit zou gaan gebeuren, dan had ik zeker keihard gelachen. Ben dan ook best wel een beetje trots op mezelf.

Echt onderschat
Ik heb het al eerder in een blog beschreven, maar het is niet allemaal rozengeur en maneschijn. Ik heb de emigratie echt onderschat. Ook al voel ik mij hier gelukkig er zijn ook momenten dat ik echt wel heel erg verdrietig ben. Maak jezelf maar is duidelijk in de Franse taal. En al helemaal je emotie…, pfff heb je even? Met de korte Franse zinnen van mij duurt het een uur voordat ik uiteindelijk die hele zin uit mijn mond krijg. Van de week hadden wij een gesprek op school bij de meiden. Ik wilde graag één punt duidelijk maken, uiteindelijk is het me gelukt. Vraag niet hoe! Met de opmerking van Bart; ‘Heb jij jezelf wel eens in de spiegel aangekeken als je boos bent? Je krijgt al aardig een Frans temperament’. Merci Bart, maar ik heb wel bereikt wat ik wilde zeggen!

Ontzettend dankbaar
Zo met de hitte buiten is het best lastig om verder te werken op het dak. Daarom wisselen we binnen en buiten activiteiten met elkaar af. Zo ben ik ontzettend dankbaar dat ik jonge meiden en vrouwen kan coachen in hun eetstoornis. De wachttijden voor de klinieken waren al lang, maar sinds de covid zijn ze extreem lang. Het vraagt veel van je om de eetstoornis onder ogen te zien en zeker om de eetstoornis los te laten. En hoe doe je dat? Alleen of met je naaste familie? Gelukkig kan ik mijn steentje daarin bijdragen en hebben jonge meiden en vrouwen de weg naar mij weten te vinden, en mag ik ze ondersteunen en kan ik mijn ervaringen met ze delen. Geef het vooral door, mijn nieuwe website online is: wwww.renategoossensen.com

Een zegen
Via online gesprekken en in een vertrouwde setting kom ik in gesprek met deze jonge meiden en vrouwen. Uit eigen ervaring weet ik dat het zo belangrijk is, dat elke stap die je maakt een zegen is en dat dat genoeg is. En deze zin heb ik niet zelf bedacht maar uit het o zo mooie boek; ‘De jongen, de mol, de vos en het paard’. Echt een aanrader voor jong en oud!

Bruiloft
Ook een vaste activiteit op onze kalender is de voorbereiding van onze bruiloft. We hadden vandaag een Rendez-Vous met de trouwambtenaar. Wat schetst onze verbazing: zitten we opeens bij de Burgemeester aan tafel. Vol trots vertelde hij dat hij de trouwambtenaar is op 14 juli. Helaas had die totaal geen interesse in ons. Deze afspraak duurde maar liefst 5 minuten! Daar stonden we dan met ons goede gedrag. Echt wel een teleurstelling. We kregen te horen dat de trouwerij hooguit 10 minuten duurt. Hallo!! We wonen toch in la douce France, quelle romance?? Gelukkig zijn Bart en ik creatief en maken we onze eigen ceremonie aan huis, samen met onze lieve Franse juf Dominique en haar man Michel. En jullie kunnen allemaal mee genieten want ook dit komt op tv bij Het Roer Om.

Op TV
We krijgen vaak de vraag; ‘Wanneer komen jullie op tv?’. We zullen te zien zijn in het nieuwe seizoen vanaf september. Ik kan er nu al tegenop zien om mezelf te zien op TV. Doe ik wel normaal, zeg ik geen rare dingen, zit mijn haar wel goed of zit er niet iets tussen me tanden😉 Ik hoor nu een onzekere Renate die het liefst wegrent als het TV programma wordt uitgezonden. Oh ik voel me zo onzeker op dat soort momenten. Ik moet maling aan iedereen hebben en me niks aantrekken van de mening van anderen. Laat het los, laat het gaan, het roer moet om, ja dat moet! Ik lijk wel een echte Elsa hoe ik dit nu achter mijn computer aan het zingen ben. Misschien een idee dat ik het later terugkijk? Wees allemaal ajb een beetje lief voor ons eerste debuut op tv!

Gezinsuitbreiding
Dan heb ik nog een laatste nieuwtje voor jullie! Ik ben overstag gegaan. Ons gezin breidt uit met een nieuwe pup. Vos komt over 4 weken bij ons wonen. Het is een kruising bordercollie met Franse Beauceron. Ik heb de voor en nadelen tegen over elkaar gezet. En natuurlijk was mijn lijstje met voordelen veel groter dan de nadelen. Vier honden, ik hoor jullie denken; ‘Waar begint ze aan?’. Gelukkig hoef ik ze niet 4x op een dag uit te laten en kunnen ze hier gaan en staan waar ze willen. Beer en Reus zijn echt een ééneiige tweeling en Mees huppelt er vrolijk achter aan. Daarom oh zo leuk voor Mees dat hij er een maatje bij krijgt.

Heerlijk
Voor nu moet ik er weer mee stoppen. Te veel te schrijven doordat we hier van alles beleven. Ik vind het heerlijk om dit met jullie te delen. Wil je meer lezen? Iedere week plaats ik een nieuwe Blog op mijn website www.renategoossensen.com Neem vooral een kijkje. A Bientot!

Bisous Renate

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen