Bijenhoudersvereniging Ermelo erg actief de komende maanden

Foto: BijEnErmelo.nl

De Bijenhoudersvereniging Ermelo organiseert de komende maanden spraakmakende activiteiten. De eerste activiteit waaraan de vereniging deelneemt is het Schaapscheerdersfeest bij de Ermelose schaapskooi op zaterdag 4 juni.

Alles over bijen
De Bijenhoudersvereniging geeft uitleg over de bijenvolken op de bovenverdieping van het bezoekerscentrum bij de schaapskooi. De imker van de vereniging heeft zelf bijenvolken en weet veel van bijen. In een uur maak je kennis met het wonderlijke leven van de bijen. Aansluitend wordt een bezoek gebracht aan de bijenstal op het terrein. Klik HIER voor alle informatie.

Bijendag
Op 23 juli van 10.00 – 16.00 uur, organiseert de Bijenhoudersvereniging Ermelo bij de Schaapskooi de jaarlijkse bijendag. Dit betreft een dag waarop imkers en vrijwilligers van de schaapskooi belangstellenden alles willen vertellen over bijen en schapen. Dit gebeurt aan de hand met verschillende activiteiten, die allemaal met bijen en schapen te maken hebben. De toegang is gratis. Klik HIER voor alle informatie.

Kijkje in de bijenstal en bijenkast
Op de zaterdagen 30 juli, 6, 13 en 20 augustus kunnen belangstellenden van 13.30 tot 14.30 uur een kijkje nemen in de bijenstal en bijenkast bij de Ermelose schaapskooi. Er wordt uitleg gegeven over bijenvolken, en er is gelegenheid om samen met een imker in de stal en in een bijenkast te kijken. Vooraf aanmelden is noodzakelijk via [email protected] Want er zijn ongeveer 10 plaatsen beschikbaar, en op-is-op. De minimale leeftijd is tussen de 5 en 7 jaar. Er is geen maximale leeftijd. Deelname kost € 2,50. t/m 12 jaar gratis. Betalen kunt u bij de imker. Klik HIER voor alle informatie.

  • Zie ook de website van de Bijenhoudersvereniging Ermelo: BijEnErmelo.nl

GROTE MEERDAAGSE BOEKENVERKOOP van 30 mei tot en met 4 juni 2022

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen