Koningsdag start uitbundig in Ermelo

Half bewolkt, vrijwel geen wind en veel oranje en rood, wit, blauw. Na twee jaar geen Koningsdag vanwege het coronavirus had Ermelo vandaag, woensdag 27 april, weer zin in een ouderwets gezellig dorpsfeest. 

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

‘Ik zat hier al om 5.00 uur hoor’
Terwijl het publiek nog op één oor lag, was de kleedjesmarkt er allang klaar voor. Nog voor 9.00 uur zat een man achter zijn kleedje al te smullen van een tompouce. “Ik zat hier al om 5.00 uur hoor”, grijnsde hij. Net als alle andere vroege vogels waarvan sommige er een beetje verkleumd bij zaten. Dankbaar verwelkomden ze de warme zonnestralen die eindelijk hun plekje bereikten.

Oorlogsvluchtelingen
Halverwege de ochtend werd het steeds drukker en kwam de verkoop vanaf de kleedjes pas echt goed op gang. Je kon het zo gek niet bedenken of het lag wel ergens uitgestald op een kleedje. Een bijzondere plek nam het kraampje van de oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne in tussen alle kleedjes. Op hun manier promootten zij de inzamelingsactie die wordt gehouden op hun tijdelijk onderkomen aan Ds. Medenbachweg 3 in Ermelo. (Klik HIER voor eerdere berichtgeving. Wat hadden ze hun best gedaan om met tekeningen als dank voor de donaties die werden gedaan tot zelfgemaakte cakejes de inzamelingsactie te ondersteunen.

Schatgraven
Op het Oranjeplein gonsde het bovendien van de bedrijvigheid die was bedacht door de Oranjevereniging Ermelo. In samenwerking met Scouting Alexander konden kinderen zich laten schminken en kralen opgraven in een met zand gevulde container. Wie er eentje opspoorde mocht een prijs halen bij de Oranjekraam.

Favoriete consumptie
Minstens zo druk was het op de diverse terrassen waar een oranjebitter een favoriete consumptie was. Gezelligheid voerde de boventoon. Want wie genoot er niet van om onder het genot van een hapje en een drankje weer even lekker bij te kletsen met iedereen!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen