Oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne promoten inzamelingsactie op Koningsdag

De pastorie aan de Ds. Medenbachweg 3
De pastorie aan de Ds. Medenbachweg 3
Foto: Grietje-Akke de Haas

Sinds enige tijd worden in de pastorie aan de Ds. Medenbachweg 3 in Ermelo oorlogsvluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Het gaat om een groep van 14 personen; 5 volwassenen en 9 kinderen die overwegend uit Kiev zijn gevlucht. Ze willen niet werkeloos toezien, maar graag iets betekenen voor de mensen in het land dat zij moesten ontvluchten. Daarom startten zij een inzamelingsactie. Tijdens Koningsdag op 27 april wordt de actie grootschalig gepromoot.

Schrijnende gevallen
Kiev, de hoofdstad en grootste stad van Oekraïne, is sinds de oorlog begon, niet meer wat het is geweest. Er is zo ontzettend veel vernield. Bovendien hoort de groep vluchtelingen die in de pastorie verblijven dagelijks van veel schrijnende gevallen onder de mensen die zijn achtergebleven. Daarom wil deze groep zó graag iets doen. Ze vragen iedereen bij te dragen aan de inzamelingsactie en spullen in te leveren als pampers, incontinentiemateriaal, macaroni tot overige houdbare levensmiddelen.

Partytent
Tijdens Koningsdag staat ter hoogte van Wajer Juwelier Hans van Sloten aan de Stationsstraat 81A een partytent waar de Oekraïners met onder meer activiteiten en flyers aandacht vragen voor de inzamelingsactie. De spullen kunnen namelijk worden ingeleverd bij de pastorie aan de Ds. Medenbachweg 3.

Even schakelen
Voor de Oranjevereniging Ermelo en VVV Ermelo was het even schakelen om op zo’n korte termijn een plekje in te ruimen voor de Oekraïense partytent. Ze verleenden echter heel graag hun medewerking aan het initiatief.

Bert van Panhuis
De spullen die worden ingezameld gaan rond 7 mei in een truck met trailer mee met Bert van Panhuis van de Stichting Met Uitgestrekte Hand. Sinds de oorlog uitbrak zet Bert zich met een actie in voor Oekraïne. Inmiddels zijn er al diverse trucks met trailers vol hulpgoederen afgeleverd.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen