Cato en Henk zeggen opnieuw ‘ja’ in woonzorgcentrum De Amaniet in Ermelo

Vandaag, maandag 14 februari, is het Valentijnsdag, de dag van de liefde. Voor welzijnsmedewerkers van woonzorgcentrum De Amaniet: Tirza de Lange, Maria Brands, Janine Otten en Rita Hup, de gelegenheid om hun bewoners te trakteren op een heuse bruidsmodeshow.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

Eentje uit 1963
Het bijzondere aan de bruidsmodeshow was dat alle mannequins collega’s waren van de welzijnsmedewerkers en vrijwilligers. Bovendien waren de gedragen bruidsjurken of van hun eigen trouwdag, van een ander, voor de gelegenheid tweedehands aangeschaft tot eentje uit 1963 van de eigen moeder. Wat maakte dat het aanbod van de bruidsmodeshow erg divers was. Daarnaast verzorgde Yvonne van Garderen de bruidskapsels en praatte Tineke Brouwer de show aan elkaar. Het liefst hadden de mannequins geen mondkapje gedragen voor een nog mooier effect, maar dat was nu één keer niet anders in tijden van corona.

Opnieuw ‘ja’ zeggen
Echt heel bijzonder was daarnaast dat Cato en Henk van de Kolk bereid waren gevonden opnieuw ‘ja’ tegen elkaar te zeggen, zoals het stel dat 48 jaar terug voor het eerst had gedaan. En wie kon deze ceremonie het beste voor haar rekening nemen dan onze eigen ’trouwmevrouw’ Herma van der Weide. Dit was zij jarenlang voor de gemeente Ermelo en nu voor de gemeente Blaricum, Eemnes, Laren. En zoals we zijn gewend van Herma maakte zij er een echt feestje van met allerlei toeters en bellen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen