Stichting Helpende Handen Ermelo bezorgt haar gezinnen óók een royaal kerstpakket

Het wordt vanavond, maandag 20 december, feest voor de 16 gezinnen die Stichting Helpende Handen uit Ermelo, de helpende hand biedt. Want naast het boodschappenpakket krijgen deze gezinnen ook een royaal kerstpakket; ofwel een maxi-boodschappentas gevuld met de meest uiteenlopende producten. Voorzitter Tim Janssen gaat de tassen bezorgen.

Met fotoreeks door Grietje-Akke de Haas.

‘Zó dankbaar en blij’
Aan het begin van de middag zijn de vrijwilligers gestart met het vullen van de tassen in hun opslag- en inpakruimte, die ze kosteloos in gebruik hebben gekregen van Klaas Kamphorst aan de Nijkerkerweg. Gerlinda Kok die halverwege dit jaar het initiatief nam voor Stichting Helpende Handen, glundert terwijl ze naar de dozen met producten wijst die op de vloer staan en op tafels: “Dit hebben we allemaal gesponsord gekregen. Het is echt ongelooflijk zó veel, we zijn als stichting zó dankbaar en blij.”

Ongekend
De hoeveelheid aan producten die is gesponsord door de middenstand in Ermelo, Putten, Voorthuizen en Barneveld, is ongekend. Die varieert van tulbandcakes, koekjes, sausjes, kerststollen, chocomelk, waardebonnen voor vis van Dries van den Berg, mergpijpen, salades, beschuit, croissantjes, fruit, groente, soep, melk tot frisdrank.

Opbrengst eitjes-verkoop
Gerlinda zwaait veel lof toe aan Wendy Wylenzek. Zodra de vrouw die op de rand van wijk Drielanden woont met haar gezin, vernam van Stichting Helpende Handen zet ze zich er vol overgave voor in. “Wij hebben als hobby 40 kippen lekker vrij rondlopen. De eitjes verkoop ik aan mensen die hier regelmatig langskomen. Van de opbrengst hebben voor alle kinderen van de Stichting een waardebon cadeau kunnen doen voor Sinterklaas.”

Instagram account inzetten
Gerlinda vindt bovendien dat Wendy het bestuur van de stichting veel zorgen uit handen neemt. Waar ze maar kan helpt ze. Zo regelde Wendy stellingkasten voor de voorraad bij een kringloopwinkel en zet ze haar populaire Instagram account @wendy_wylenzek in om zaken te regelen voor Stichting Helpen Handen. Zo riep ze winnaars van de Vega Favorieten cadeaukaart van de Postcode Loterij deze te bestemmen voor de stichting. “We kregen 200 á 300 euro aan cadeaukaarten binnen. Wat aangeeft dat mensen graag iets willen betekenen voor een ander.”

Kinderen helpen ook mee
Ook de kinderen van de vrijwilligers helpen een handje mee om de tassen te vullen. Daarnaast maken ze kerstkaarten om in elke boodschappentas te doen. Tegen etenstijd vanavond staat de vrijwilligers een hele lekker warme hap te wachten: patat met frikandellen, gesponsord door Cafetaria-Eetsalon Pinokkio uit Ermelo.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen